Recomandări din partea polițiștilor rutieri pentru cei care pornesc la drum! Meteorologii anunță ninsori!
BOTOSANI

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de ninsori pentru mai multe județe ale Moldovei, în intervalul 10 ianuarie, ora 21.00-11 ianuarie, ora 21.00.  În intervalul menţionat aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estică şi va cuprinde treptat jumătatea de est a ţării. În cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi temporar în Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Recomandări din partea polițiștilor rutieri pentru cei care pornesc la drum! Meteorologii anunță ninsori!

Nu porniţi la drum, fără să verificaţi starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi!

Echipaţi-vă autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă, cu anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil etc. Este bine ca din autoturism să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apă potabilă și cel puțin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.

Adoptaţi o conduită preventivă în trafic! Circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în condiţiile unui trafic de iarnă, este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa.

Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos!

Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Abordaţi curbele uşor, păstrând o viteză redusă şi uniformă!

Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Direcţia de Drumuri Judeţene şi de la Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
504

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
117

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
74

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...