"Bonus" in spitalele botosanene: Te tratezi de o boala, mai capeti si altele in schimb!

"Bonus" in spitalele botosanene: Te tratezi de o boala, mai capeti si altele in schimb!
S-au internat in spital pentru a se vindeca, dar s-au pricopsit cu alte boli! Numai in trimestrul trei al acestui an, 24 de persoane internate in spitalele botosanene au contactat infectii chiar din unitatile spitalicesti.  

Potrivit datelor furnizate de Directia de Sanatate Publica, cele mai multe infectii intraspitalicesti au fost luate de catre nou-nascuti, 16 la numar. Noua dintre acestia au contactat infectii digestive, sase cutanate si unul infectie urinara.  

Infectii intraspitalicesti au fost luate inclusiv de pe sectiile de chirurgie, fiind inregistrate 6 cazuri, dar si pe sectiile de ginecologie sau alte sectii, cate un caz.  

Infectiile care apar dupa doua zile de la internare pot fi considerate drept infectii nosocomiale (contractate si manifestate in cadrul spitalului). Exista situatii in care inocularea se realizeaza in cadrul spitalului, iar boala devine manifesta clinic abia dupa externare, dar si aceste cazuri sunt considerate de asemenea infectii nosocomiale.  

Cei mai predispusi la astfel de infectii sunt copiii, batranii, gravidele, dar si cei care au un sistem imunitar scazut.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Actele „de mână” vor putea fi titluri executorii, chiar dacă nu sunt înregistrate în registrele publice

astăzi, 18:20
560

Pe viitor, înscrisurile sub semnătură privată vor putea fi folosite ca titluri executorii chiar și fără să fie înscrise în registrele publice corespunzătoare, așa cum stabil...

Bărbat găsit fără suflare într-un părău din Dorohoi

astăzi, 17:28
392

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost găsit fără suflare într-un pârâu, sâmbătă, pe strada Oborul Nou din municipiul Dorohoi.Descoperirea a fost făcut...

Comitet întrunit de urgență la Prefecură, din cauza Codului portocaliu de furtuni și a coronavirusului

astăzi, 17:13
673

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au întrunit în şedinţă extraordinară astăzi, în contextul avertizării meteorologice de tip Cod Portocaliu, va...