PSD nu mai vrea legea parteneriatului civil. Proiectul ar putea fi blocat în Parlament - surse

PSD nu mai vrea legea parteneriatului civil. Proiectul ar putea fi blocat în Parlament - surse

Proiectul de lege privind parteneriatul civil are puține șanse să fie adoptat de Parlament. Surse politice au declarat pentru Hotnews.ro că PSD nu va mai susține un astfel de demers după ce referendumul privind redefinirea familiei nu a fost validat. De altfel proiectul urma să fie depus în Parlament în cursul acestei săptămâni însă procedura s-a amânat.

"S-a făcut un un troc, o înțelegere între Biserică, Dragnea și (comunitatea) LGBT. Dacă referendumul pentru redefinirea familiei era validat în compensație urma să fie adoptată de Parlament legea parteneriatului civil. Cum acest lucru nu s-a întâmplat Dragnea nu mai susține acest proiect și nici nu le va impune parlamentarilor să o facă", au explicat sursele Hotnews.ro.

Totodată, parlamentarii PSD nici nu vor să audă de legea parteneriatul civil și evită să facă declarații în acest sens. Neoficial însă poziția generală a pesediștilor este: "am susținut referendumul pentru familia tradițională în teritoriu, ce le explic oamenilor dacă votez consimțirea uniunii între doi bărbații?"

Întrebat dacă legea parteneriatului civil mai este susținută de PSD, Liviu Dragnea a spus că nu cunoaște proiectul de lege. "Nu am văzut proiectul de lege. Vom discuta în Comitetul Executiv dacă vom susține acest proiect și când să înceapă procedura parlamentară", a declarat Dragnea miercuri a Parlament. 

Potrivit surselor Hotnews.ro, proiectul este finalizat și urma să fie depus în Parlament miercuri, 17 octombrie, dar a fost amânată procedura. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
120

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
81

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
78

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...