Primul pacient botoșănean vindecat de coronavirus a fost externat

Primul pacient botoșănean vindecat de coronavirus a fost externat

Primul pacient botoșănean internat în cadrul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Botoșani, care a fost  vindecat de infecția cu noul  coronavirus Covid - 19, a fost deja externat.

Bărbatul,în vârstă de 37 de ani, este din mediul rural și are o patologie pulmonară preexistentă, dar evoluția bolii a decurs favorabil.

Este vorba despre un pacient de 37 de ani, din mediul rural care avea o patologie pulmonară preexistentă, care a făcut o formă medie a bolii COVID-19 dar care a avut o evoluție favorabilă sub tratamentul recomandat conform protocolului, starea la externare fiind vindecată”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean „Mavromati” Botoșani.

Deși numărul botoșănenilor confirmați cu noul Covid este in creștere în județul Botoșani și faptul că până ieri erau înregistrate 84 de cazuri, vindecarea acestui pacient dă mari speranțe medicilor botoșăneni.

Este o încurajare pentru tot personalul medical care lucrează în condiții de stres dar rămân pe baricadă pentru a fi alături de cei aflați în suferință”, a menționat Ioan Asaftei.

Pacientul externat nu va fi dus în carantină și nici în izolare împreună cu familia sa.

 

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

O boală cumplită răpește visurile unei tinere din Botoșani

Vineri, 18 Septembrie 2020
1648

Nicoleta Roca este o tânără de 32 ani din Botoșani care a fost diagnosticată cu hernie de disc stadiu avansat, iar riscul de a rămâne paralizată și de a-și pierde funcțiile cerebr...

Scandal interminabil între edilii municipiului Botoșani pe seama deschiderii noului an școlar

Vineri, 18 Septembrie 2020
485

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local desfășurată vineri la Primăria Botoșani, viceprimarul Cosmin Andrei  și-a manifestat nemulțumirea față de modul în care prim...

Consilierii locali au respins din nou proiectul pentru construirea unui Lidl pe Independenței

Vineri, 18 Septembrie 2020
640

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al municipiului Botoșani, desfășurată în cursul zilei de vineri, consilierii liberali au respins pentru a patra oară Proiectul de hot...