Primul pacient botoșănean vindecat de coronavirus a fost externat

Primul pacient botoșănean vindecat de coronavirus a fost externat

Primul pacient botoșănean internat în cadrul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Botoșani, care a fost  vindecat de infecția cu noul  coronavirus Covid - 19, a fost deja externat.

Bărbatul,în vârstă de 37 de ani, este din mediul rural și are o patologie pulmonară preexistentă, dar evoluția bolii a decurs favorabil.

Este vorba despre un pacient de 37 de ani, din mediul rural care avea o patologie pulmonară preexistentă, care a făcut o formă medie a bolii COVID-19 dar care a avut o evoluție favorabilă sub tratamentul recomandat conform protocolului, starea la externare fiind vindecată”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean „Mavromati” Botoșani.

Deși numărul botoșănenilor confirmați cu noul Covid este in creștere în județul Botoșani și faptul că până ieri erau înregistrate 84 de cazuri, vindecarea acestui pacient dă mari speranțe medicilor botoșăneni.

Este o încurajare pentru tot personalul medical care lucrează în condiții de stres dar rămân pe baricadă pentru a fi alături de cei aflați în suferință”, a menționat Ioan Asaftei.

Pacientul externat nu va fi dus în carantină și nici în izolare împreună cu familia sa.

 

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Recompensă de 1000 lei oferită de un botoșănean pentru a-și găsi animalul de companie

Marţi, 30 Iunie 2020
731

Pierderea unui animal de companie poate produce suferință în rândul stăpânilor de animale.Acest lucru face ca proprietarii patrupedelor să scoată bani mulți din buzunar pen...

La Botoșani cruzimea față de animale nu are limite

Sâmbătă, 20 Iunie 2020
1876

Cruzimea unor oameni față de animale pare uneori desprinsă din filmele de groază iar gândul că cineva poate mutila atât de rău un biet suflet nevinovat nu face decât să ne g&a...

Viața cu Covid - 19. Testul pentru depistarea Coronavirusului poate fi făcut contracost la Spitalul Județean Mavromati

Sâmbătă, 20 Iunie 2020
1784

Botoșănenii au posibilitatea de a-și face testul pentru depistarea Corronavirusului la cerere, contracost, valoarea unui test fiind de 270 lei.Prioritate au pacienții care se prezintă la ser...