Primul metru de autostradă din Moldova a fost vandalizat

Primul metru de autostradă din Moldova, construit din inițiativa antreprenorului sucevean Ștefan Mandachi, a fost vandalizat săptămâna aceasta. O filmare publicată pe Facebook înfățișează panourile prăbușite și borna kilometrică distrusă.

Primul metru de autostradă din Moldova a fost vandalizat

Primul metru de autostradă din Moldova nu mai este ce-a fost. După cum vedem într-un clip video încărcat pe Facebook, cineva a vizitat recent obiectivul tocmai pentru a-l deteriora. Potrivit martorilor, actul de vandalism a avut loc miercuri, 27 martie.

Filmarea este însoțită de următoarea descriere:

„Metrul de autostrada construit între Suceava și Cumpărătura, a fost vandalizat de persoane necunoscute. Borna kilometrică a fost spartă, iar pancartele au fost dărâmate.
Autostrada de un metru a fost construită pe marginea drumului E85 in apropiere de DN2 din judetul Suceava. Martorii care au suprins incidentul susțin că ar fi vorba de doi tineri care se deplasau cu un autoturism. Cele doua persoane au părăsit locul în momentul în care și-au dat seama că au fost văzute și că sunt filmate (nr. înmatriculare – SV 03 ECA)'.

Afaceristul Ștefan Mandachi a declarat pentru Digi24 că borna a fost dărâmată prin lovituri de picior, în timp ce panourile prăbușite sunt rezultatul vântului puternic. Bărbatul anunță că indicatorul va fi reparat și, ulterior, repoziționat.

Potrivit auto-bild.ro, primul metru de autostradă din Moldova este un monument simbolic inaugurat pe 15 martie, în semn de protest față de indolența autorităților vizavi de infrastructura rutieră. Folosind hashtag-ul #șîeu, inițiativa le reamintește politicienilor necesitatea construirii unor drumuri de mare viteză care să faciliteze transportul locuitorilor din zona Moldovei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
34

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
33

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
32

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...