Prima zi de iarnă autentică la Botoșani

Prima zi de iarnă autentică la Botoșani

Începând de ieri seară, la Botoșani pare a se fi instalat o iarnă autentică, după ce INM anunțase din timpul zilei un cod galben de ninsori.

Dimineață, pe toate drumurile din județ se circula în condiții de iarnă, pe un carosabil acoperit de zăpadă care îngreuna circulația, după ce pe timpul nopții, pe drumurile naționale din județul Botoșani, s-a acționat cu 23 de utilaje și s-au răspândit 405 tone de material antiderapant.

Vântul care viscolește zăpada sufla cu peste 25 de km/h în apropierea municipiului Botoșani, iar în câmp deschis viteza ajungând chiar și la 50 km/h.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a anunțat însă că „circulația pe drumurile naționale din administrarea DRDP Iași este asigurată, fără blocaje rutiere cauzate de starea vremii sau a carosabilului”.

“La acest moment, circulația pe drumurile naționale din administrarea DRDP Iași este asigurată, fără blocaje rutiere cauzate de starea vremii sau a carosabilului.

Ninge în toate județele Moldovei, cu viscol la sol înregistrat pe mai multe sectoare din județele Iași, Bacău, Botoșani, Neamț și Suceava.

Carosabilul este umed, cu sectoare de zăpadă frământată, tratată cu antiderapant, în strat de 0-2 cm.

Vizibilitatea este scăzută din cauza ceții pe DN 24 (Poieni – Păun – intrare mun. Iași), iar temperatura aerului în regiune este cuprinsă între -3 și 1°C:

Iași 1°C, Bârlad (VS) 0°C, Suceava -2°C, Câmpulung Moldovenesc (SV) -3°C, Piatra Neamț (NT) -1°C, Botoșani -1°C, Bacău 0°C, Focșani (VN) 0°C, Galați 1°C.

În prezent, se acționează cu lamă și antiderapant pe toate sectoarele de drumuri naționale, în condițiile în care zona Moldovei este în continuare sub atenționate COD GALBEN de ninsori și viscol până la ora 20:00.

Recomandarea noastră pentru conducătorii auto este de a circula prudent, cu viteză redusă și cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin DISPECERATUL său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168”, a anunțat DRDP Iași.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
14

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...

Tânăr condamnat la închisoare pentru furt calificat, va sta cel puțin patru ani în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:21
60

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din Rădăuți au primit spre executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Rădăuți în dosarul privind p...

Două substanțe interzise i-au adus unui șofer din Botoșani un dosar penal!

astăzi, 15:01
58

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe drumul național DN 29C, în comuna Vârfu Câmpului, un autoturism condus de un...