Prețul carburanților ar putea să scadă. Prețului petrolului a scăzut cu 25%

Prețul carburanților ar putea să scadă. Prețului petrolului a scăzut cu 25%

Prețul combustibililor ar putea să scadă în cel mai scurt timp la pompă, după ce s-a înregistrat o scădere istorică a prețului petrolului în noaptea de duminică spre luni, imediat după ce Arabia Saudită a lansat un război cu fostul său partener, Rusia.

Prețul petrolului a scăzut cu 25 de procente într-o singură noapte. În SUA prețul acestuia a scăzut cu 27%, ajungând la 30 de dolari pe baril.

Cea mai mare scădere a prețului petrolului într-o zi a avut loc în septembrie 2001 când prețul petrolului a scăzut cu 15%, potrivit unor statistici ale Refinitiv care merg până în anul 2000.

Totul se datorează unei implozii a alianței între OPEC (Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol) și Rusia, de vineri. Rusia a refuzat să reducă producția pentru a stabiliza prețul. Eșecul negocierilor de la Viena s-a simțit în prețul petrolului care a scăzut vineri și sămbătă cu 10%.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1122

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
316

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
279

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...