Poliția poate aplica amenzi de până la 2900 de lei dacă nu deszăpezești mașina

Poliția poate aplica amenzi de până la 2900 de lei dacă nu deszăpezești mașina

Codul rutier îi pedepsește aspru pe șoferii care nu își curată de zăpada mașinile, respectiva contravenție fiind sancționată de la 9 la 20 de puncte-amendă, adică de la 1.305 la 2.900 lei.

Șoferii trebuie să știe că mașina nu poate fi scoasă în trafic dacă nu e curățată corect de zăpada.

Mulți șoferi se grăbesc și scot mașina din parcare fără să mai curețe zăpada de pe plafon sau fără să își deszăpezească lunetă mașinii. Poliția poate aplica amenzi pentru acest lucru de până la 2900 de lei pentru acești șoferi.

Conform Codului Rutier, „pătrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roți sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabilă ori din care cad sau se scurg produse, substanțe sau materiale ce pun în pericol siguranță circulației” constituie contravenție și se pedepsește că atare.

Pe de altă parte, poliţiştii locali de la Botoșani aflaţi în misiune de patrulare pe raza municipiului Botoşani, au desfăşurat mai multe acțiuni de conştientizare a persoanelor fizice şi juridice din municipiul reşedinţă de judeţ, cu privire la obligaţiile ce le revin.

Conform art. 3 lit. e din HCL 355/2011 (R) – persoanele fizice şi juridice sunt obligate „să menţină curăţenia trotuarelor, să îndepărteze zăpada şi gheaţa din dreptul imobilelor pe care le deţin, să îndepărteze ţurţurii de gheaţă formaţi pe imobilele pe care le deţin”.

“În următoarea perioadă vom intensifica activitatea de verificare a căilor de comunicaţii, trotuare, treceri de pietoni, acces în instituţii şi cele din Asociaţiile de Proprietari, pentru evitarea unor accidente”, au anunțat polițiștii locali de la Botoșani.

 

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
7

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
21

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
47

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...