Piata centrala, invadata de vanzatorii de animale vii

Piata centrala, invadata de vanzatorii de animale vii
Parcarea de langa piata mare a devenit astazi dimineata un adevarat targ de animale. Zeci de botosaneni s-au calcat astazi in picioare pentru a-si vinde gainile, iepurii sau cateii de prin curte.

Desi vanzarea pasarilor vii in piata centrala este strict interzisa printr-o hotarare de Consiliu Local, botosanenii isi vand fara nici un fel de jena orataniile din curte.

Asta, in ciuda faptului ca pe o pancarta amplasata chiar langa ei scrie cu litere de-o schioapa "Strict interzis comercializarea pasarilor vii pe teritoriul pietei centrale".

Vanzatorii nu se mai sperie nici de prezenta politistilor comunitari in zona, care in numai doua saptamani au sanctionat peste 20 de comercianti cu cate 200 de lei.

"Noi astia de la tara cu ce sa traim? Nu avem pensie, nu avem unde sa muncim si cu ce ne platim lumina", spune Maria B., o batranica venita de le Cosula.


Cei care ii incurajeaza sa incalce legea sunt chiar cumparatorii, care spun ca prefera carnea de gaina de tara, si nu pe cea de pui de Avicola.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
12

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
164

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
81

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...