Pericol în trafic! Şoferi băuţi, opriţi de poliţişti înainte de a produce nenorociri

Responsabilitatea la volan nu ţine nici de vârstă şi nici de experienţă ci doar de bun simţ şi educaţie. Patru botoşăneni şi-au pus viaţa lor dar a altor participanţi la trafic în pericol, urcând băuţi la volan, dar vor răspunde pentru asta.

Pericol în trafic! Şoferi băuţi, opriţi de poliţişti înainte de a produce nenorociri

Alcoolul la volan reprezintă una dintre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere, alături de viteza neadaptată- o spun şi poliţiştii, o demonstrează şi realitatea. Cu toate acestea, poliţiştii continuă să găsească şoferi cărora nu li se pare nepotrivit să urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

În ultimele zile, patru botoşăneni au fost depistaţi băuţi la volan. De exemplu, un tânăr de 20 de ani din Hilişeu Horia a fost oprit pe strada Dimitrie Pomperiu din Dorohoi de un echipaj de poliţie. Avea o concentraţie de 0,67mg/l alcool pur în aerul expirat.
Un bărbat de 40 de ani din municipiul Botoşani a fost prins în zori conducând un autoturism pe strada Ion Pillat. Avea 0,48 mg/l alcool în aerul expirat.
Un tânăr de 25 de ani din Drăguşeni a fost oprit pe strada Independenţei din Săveni. Aparatul etilostest a indicat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Un bărbat de 45 de ani din Roma
a fost depistat conducând un autoturism pe un drum comuna din localitate. Avea 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu siguranţă că cei patru au auzit de pierderi de vieţi omeneşti în accidente rutiere în care şoferii au fost băuţi, dar, din ceea ce au demonstrat, nu au reţinut sau nu au înţeles nimic. În toate cele patru cauze s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-au oprit sau nu căutările lui Ayan pe timpul nopții? Mărturisirea unui localnic: ”Aici pot confirma!” (Foto)

astăzi, 10:34
208

Din fericire, copilul a fost găsit luni de către polițiști. Micuțul era nevătămat, fiind predat imediat medicilor pentru a fi evaluat medical.Dispărut de duminică, în jurul orei 15....

Percheziții, în această dimineață, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:10
585

Anchetatorii DGA au descins în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, fiind vizate persoane din conducerea unității medicale.Pentru moment, a fost sig...

(P) Descoperă Logiscool - O alegere excelentă pentru copilul tău!

astăzi, 09:55
31

Ești în căutarea unei activități extrașcolare care să fie atât cool, cât și educativă pentru copilul tău?Cei de la Logiscool nu se rezumăm doar la a preda cursuri de prog...