Parcarea cu plată în Botoșani: care sunt locurile, tarifele și ce amenzi se pot împărți

Parcarea cu plată în Botoșani: care sunt locurile, tarifele și ce amenzi se pot împărți

În cadrul ședinței de Consiliu Local de miercuri, s-a adoptat un nou regulament de circulație rutieră, din punctul de vedere al parcărilor, staționărilor și ridicării autovehiculelor, în zone cheie ale municipiului Botoșani. Astfel, societatea Eltrans se va ocupa de gestionarea, prin încredințare directă, a 16 parcări publice cu plată din oraș. Totodată, s-a reglementat și planul tarifar.

Cele 16 parcări publice cu plată sunt în:

  1. zona BCR - intrare
  2. zona Parc Junior - magazin Xandor
  3. zona Tribunalului, la intrarea dinspre bulevard
  4. zona Bazar
  5. zona Piața Mare - Comaliment
  6. zona Piața Mică - Primăverii
  7. zona Grivița - complex comercial
  8. zona Calea Națională - BRD
  9. zona Calea Națională - Romarta
  10. zona intersecției dintre Calea Națională și Marchian
  11. zona Primăverii - complex Căminul
  12. zona George Enescu - Profi
  13. zona magazinelor Elvila
  14. zona Ștefan Luchian - Casa Armatei
  15. zona Piața Mare - sens giratoriu - Big
  16. zona Luceafărul

Totodată, proiectul stipulează că parcarea este gratuită, în aceste zone, pentru: biciclete, autospeciale de intervenție, autovehiculele angajaților MAI, MAN, SRI, SPP și Tribunalului, dar și pentru cele ale procurorilor aflați în misiune.

Tariful standard incluzând TVA este de 2 lei/oră.

Se pot elibera și abonamente zilnice, lunare sau anuale, însă în limita a jumătate din efectivul de locuri de parcare care se regăsesc în zonele menționate, în ordinea solicitărilor. Astfel, o zi de parcare costă 10 lei, pentru toată lumea. Apoi, abonamentele variază în funcție de statulul juridic: persoanele fizice vor achita 125 de lei/lună, respectiv 1400 de lei pe an, iar cele juridice vor plăti 200 de lei/lună, respectiv 2000 de lei pe an.

Utilizarea cu plată a acestor parcări se va face de luni până vineri, între orele 08:00-18:00, cu excepția că parcările din zonele: Piața Mică, sens giratoriu Piața Mare - BIG, zona Romarta, zona Comaliment și zona Elvila, care vor fi utilizate cu plată și în weekend, între 08:00-14:00.

De asemenea, amenzile sunt usturătoare pentru cei care nu plătesc locurile sau își „uită” mașinile pe aceste locuri.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
20

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
129

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
751

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...