(P) Județul Botoșani - între legendă, istorie, cultură și turism

(P) Județul Botoșani - între legendă, istorie, cultură și turism

Cu o populație ce se cifra la 454,919 persoane în 2019, județul Botoșani este una dintre regiunile României cu un potențial turistic foarte ridicat. Iar dacă accesezi find et gunstigt lån 5000 her (găsește un împrumut avantajos de 5000 aici), poți să ai parte de o vacanță captivantă prin aceste locuri. Cu o istorie îndelungată (zonă atestată în 1439), figuri marcante din cultura românească (Mihai Eminescu (Ipotești), Nicolae Iorga (Botoșani), George Enescu (Liveni) și Ștefan Luchian (Ștefănești) și obiective turistice deosebite, acest județ este unul dintre cele mai frumoase ale României. Încărcată de legende (iazul lui Ștefan cel Mare de la Dracșani, mormintele uriașilor din comunele Mitoc și Ripiceni sau Dealul Holm din Vlădeni Deal), zona Botoșaniului este o invitație deschisă pentru orice vizitator român sau străin.

Între istorie și legende, Botoșaniul fascinează prin cultură!

Frumusețea locurilor este completată de o istorie bogată, dar și de o cultură pe măsură. Arhitectura clădirilor istorice se bazează pe un fond de edificii format în secolele trecute, de la biserici și mănăstiri și până la case memoriale, muzee și clădiri specifice anumitor perioade istorice. În această zonă se regăsesc clădiri de patrimoniu, așa cum sunt cele din centrul orașului Botoșani, casa Ventura, casa Garabet-Ciomac, muzeul din Săveni, muzeul Județean sau muzeul de Etnografie. Pentru cei dornici să cunoască istoria și legendele locului, cetățile de la Stâncești (de pe vremea geto-dacilor) și mormintele sarmatice de la Mitoc-Malu Galben sunt primele locații care trebuie vizitate.

Desigur, nimic nu se compară cu legendele din zona Botoșaniului, în care Lacul lui Vodă Ștefan cel Mare de la Drăcșani acaparează prin modul în care a fost trecut în patrimoniul domnesc. La fel, legenda uriașilor ce ar fi locuit cândva pe la Ripiceni și Mitoc reușește să îi atragă pe cei dornici de aventură. Nimic nu este mai atractiv decât Dealul Holm, unde se spune că haiducii de odinioară își aveau loc de taină, dar și tainița pentru comorile pe care le prădau de la boierii și bogații din zona. Localitatea Flamanzi (cunoscută pentru Răscoala din 1907) poate să completeze lista oricărui pasionat de istorie ce își preumblă pașii prin această regiune.

Botoșani –popas turistic pentru orice vizitator dornic de relaxare!

Pentru români, Botoșani înseamnă mai înainte de toate simbolul național și internațional, Mihai Eminescu. Localitatea natală, Ipotești, împreună cu casa memorială și Lacul cu Nuferi este una dintre destinațiile turistice principale pentru cei care vizitează această zonă. Numai că județul Botoșani înseamnă cu mult mai mult, de aici pornind în lume, oameni de seama precum Nicolae Iorga, Grigore Antipa, George Enescu sau Ștefan Luchian. Casele memoriale ale acestor personalități din Botoșani (ale primilor doi) sau cele de la Liveni, actualmente comuna George Enescu (Enescu) și Ștefănești (Luchian) trebuie să se regăsească pe lista obiectivelor oricărui turist prin România.

Bisericile armenești, Vorona (cu peștera Cuviosului Onofrie), Roset, Upsenia, mănăstirile Zosin, Coșula și Cozancea ori sinagoga “Ochie Șil” vor definitiva frumusețile de vizitat în județul Botoșani. Și nici nu este nevoie de Bedste lån i Danmark - Penge247 (cel mai bun împrumut Danemarca) pentru a te bucura de toate aceste minunății, pentru că întotdeauna vei găsi omeni ospitalieri și dornici să împărtășească cu tine atât darurile lor (cazare și mâncare), cât și pe cele ale strămoșilor ce au locuit când pe plaiurile botoșănene.

(P).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
63

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
12

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...