Nervi cu cablurile-n aer la Vorona: Clientul nostru - stăpânul sau... supusul nostru? FOTO- VIDEO
UPDATE!

Nervi cu cablurile-n aer la Vorona: Clientul nostru - stăpânul sau... supusul nostru? FOTO- VIDEO
Elevii de la şcoală se distrează teribil şi ignoră pericolul, legând cablurile de atelajele hipo care se opresc pe marginea drumului sau de bara maşinilor parcate. "Într-o zi, un om a vrut să plece cu maşina, care era legată din spate cu cabluri. I-am zis să nu plece cu tot cu bloc. Copiii sunt şotioşi, nu poţi sta toată ziua în drum să păzeşti cablurile care sunt întinse pe jos".

De aproape trei săptămâni, abonaţii unei companii de telefonie/ internet/ televiziune dau telefoane şi cer ajutorul unei echipe de intervenţie care să repare o defecţiune cauzată de fenomenele meteorologice periculoase. De aproape trei săptămâni, însă, apelurile lor sunt sortite eşecului, drept dovadă defecţiunea persistă, iar factura lunară nu s-a "împiedicat" pe drum.

Nouă abonaţi din comuna Vorona ai Telekom au sesizat încă din 13 noiembrie faptul că o casetă amplasată pe un stâlp a fost desprinsă din cauza vântului puternic. Oamenii au încercat să o sprijine cum au putut, au sunat la Telekom, au cerut ajutorul reclamând posibila problemă.

"Da, da, venim în jumate de oră! Două ore am stat în frig şi în ploaie, eu şi un vecin din bloc, dar nu a venit nimeni. Noaptea, o fi trecut un camion şi a agăţat cutia, care atârna aşa cum o vedeţi, cablurile au fost rupte şi atârnau pe jos. Au venit pe data de 18, au făcut poze şi au zis că trebuie să facă o comandă de cabluri, că nu au cabluri. Eu cred că am dat zeci de telefoane, un alt vecin la fel, o altă vecină la fel, să chemăm o echipă de intervenţie să repare defecţiunea. De atunci noi nu mai avem telefonie fixă şi internet. Mi-am făcut cost suplimentar pe telefon de 12 euro, iar vecina are mai mult, doar cu cât am stat în telefon cu cei de la Telekom. Nu se poate aşa ceva, e bătaie de joc", spune voroneanul Vasile Zetu, cel care de altfel ne-a şi semnalat problema.

Mai mult, voroneanul povesteşte că elevii de la şcoală se distrează teribil şi ignoră pericolul, legând cablurile de atelajele hipo care se opresc pe marginea drumului sau de bara maşinilor parcate. "Într-o zi, un om a vrut să plece cu maşina, care era legată din spate cu cabluri. I-am zis să nu plece cu tot cu bloc. Copiii sunt şotioşi, nu poţi sta toată ziua în drum să păzeşti cablurile care sunt întinse pe jos", adaugă Vasile Zetu.

Vecina de la parterul blocului spune că ultima oară când a sunat la Telekom a fost ţinută în discuţie o oră până când a ajuns la un operator cu care să poată sta de vorbă. "Eu am probleme de sănătate, ce să fac fără telefon?", spunea doamna.

Afectat de lipsa serviciilor de telefonie fixă este şi punctul de lucru Vorona al unei bănci cooperatiste, al cărui coordonator s-a prezentat la sediul Telekom din Botoşani pentru a reclama lipsa de reacţie a echipei de intervenţie. "Mi s-a oferit posibilitatea de a-mi da un telefon mobil până la remedierea defecţiunii, pentru că i-am spus doamnei de acolo că pentru noi e important să avem telefonul fix, unde suntem sunaţi de clienţi. Mă întreb însă ce-ar fi dacă ar veni şi ceilalţi abonaţi din bloc să ceară aşa ceva", spunea domnul Penciuc, şeful punctului de lucru.

Cât despre facturi, Vasile Zetu spune că acestea au fost deja distribuite. "Am primit factura şi când am sunat să întreb ce servicii mi-au facturat din moment ce nu am beneficiat de ele, mi s-a spus că luna viitoare voi primi factură cu minus. Să o văd şi pe asta", conchide voroneanul.

Cât despre cât timp se consumă până când o persoană ajunge să stea de vorbă cu operatorul Telekom, e altă poveste. Am încercat şi noi un experiment, robotul având doar câteva opţiuni: Limba română sau engleză, Client Telekom sau "vreţi să deveniţi client Telekom" şi cam atât. E greu de spus când se ajunge la preluarea de către un operator, singura opţiune fiind trimiterea unei sesizări online, pe site.
Sesizarea este înregistrată (foto), dar răspunsul întârzie. Ca atare, am trimis o solicitare de informaţii Departamentului de Relaţii Publice a Telekom.

UPDATE:

Răspunsul reprezentanţilor Telekom Romania Communications este următorul:

"Echipele Telekom au făcut toate demersurile pentru demararea lucrărilor încă de la jumătatea lunii noiembrie. Având în vedere că acestea sunt complexe pentru că presupun procurarea şi înlocuirea unor elemente de infrastructură, termenul estimativ de finalizare este sfârşitul săptămânii în curs. Clienţii afectaţi vor primi scădere a facturii în cotă fracţionară, conform prevederilor contractuale, pentru perioada de nefuncţionare a serviciilor."

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Detalii uluitoare în dosarul deschis de Direcția Anticorupție privind trei instituții din Botoșani. Mită de la 100 de lei la 350 de euro pentru un permis, mutații în județ pentru școlarizare

astăzi, 10:00
137

Perchezițiile efectuate miercuri, 26 februarie a.c., de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani și ...

Două mașini au fost distruse noaptea trecută de tencuiala căzută de pe un bloc

astăzi, 09:39
206

Proprietarii a două mașini și-au găsit în această dimineață mașinile distruse după ce tencuiala unui bloc a căzut din cauza vântului, noaptea trecută.Evenimentul neplăcut p...

Concediile medicale pentru carantină vor fi plătite. Acestea nu se cumulează cu durata concediilor medicale acordate pentru alte afecțiuni

astăzi, 09:23
100

CNAS a transmis, joi, o serie de clarificări cu privire la acordarea concediului medical și a indemnizației pentru carantină, între acestea numărându-se faptul că durata concediilor ...