Mor pe capete! Virusul criminal din China a ucis până acum 170 de oameni. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că întreaga lume trebuie să fie pregătită să lupte cu coronavirusul

Mor pe capete! Virusul criminal din China a ucis până acum 170 de oameni. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că întreaga lume trebuie să fie pregătită să lupte cu coronavirusul

Virusul criminal din China a ucis până acum 170 de oameni şi a îmbolnăvit aproape 8.000. Asta înseamnă că au fost infectați mai mulți decât în timpul epidemiei de Sindrom Acut Respirator Sever, din 2002 și 2003. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că întreaga lume trebuie să fie pregătită să lupte cu coronavirusul.

Singurul român care se află în Wuhan, focarul epidemiei cu virusul înspăimântător, vrea să se întoarcă acasă, anunţă ministerul nostru de externe. La fel ca el, alţi 600 de cetățeni europeni au cerut să fie repatriați din China. Uniunea Europeană a activat Mecanismul de Protecție Civilă pentru repatrierea cetățenilor europeni. Au fost mobilizate două aeronave, iar transportul e finanțat de Comisia Europeană. Separat, Germania pregătește aviația militară pentru o astfel de operațiune. Iar Italia trimite mâine o aeronavă.

În urmă cu puțin timp, Japonia a confirmat că 3 dintre cei 206 cetățeni evacuați miercuri din Wuhan sunt contaminați cu coronavirusul. Încă nu fost făcute teste pentru cei 210 japonezi repatriați joi cu un al doilea avion.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că întreaga lume trebuie să fie pregătită să lupte cu coronavirusul. Asta înseamnă că toate ţările trebuie să fie pregătite să depisteze orice caz care apare şi să îl izoleze imediat, iar pacientul să fie tratat.

“Ceea ce ştim în acest moment este că avem în continuare o epidemie foarte activă, iar informaţiile sunt actualizate şi schimbate de la oră la oră. În mod clar, totul se concentrează pe China, majoritatea covârşitoare a cazurilor fiind raportate în China. Totuşi, sunt 71 de cazuri raportate în alte 15 ţări, iar ce trebuie spus în aceste cazuri e faptul că majoritatea, în afară de şase, au legătură cu călătoriile în China. Iar dintre acestea, marea majoritate a cazurilor, sunt asociate cu călătoriile în Wuhan”, a declarat directorul executiv al OMS, doctor Michael Ryan.

În aparalel, un nou caz de infectare cu virusul din China a fost confirmat în Franţa. Cea de-a cincea persoană cu coronavirus este fiica unui alt bolnav, un turist chinez internat deja în stare gravă, la un spital din Paris. Spitalele din Paris sunt în stare de alertă după ce coronavirusul a fost luat de o persoană care a intrat în contact cu un bolnav deja internat. Medicii şi asistentele care au intrat, la rândul lor, în contact cu bolnavii, sunt testaţi pentru a nu fi cumva purtători. Spitalul este pregătit însă pentru un număr relativ mic de pacienţi.

În același timp, pe rețelele de socializare au explodat informațiile referitoare la apariția coronavirusului. Teorii asupra modului în care a apărut acest nou pericol global sunt tot mai multe. Inclusiv că virusul ar fi "scăpat" dintr-un Institut de Virusologie cu sediul chiar în Wuhan, iar autoritățile chineze ar încerca din răsputeri să ascundă acest lucru.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
86

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
17

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
151

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...