Modificări în conducerea unei instituţii botoşănene, aprobate de Consiliul Judeţean

O instituţie botoşăneană va fi reorganizată prin votul consilierilor judeţeni, în şedinţa ordinară a lunii iulie. Un serviciu va dispărea iar un altul va fi transformat în birou.

Modificări în conducerea unei instituţii botoşănene, aprobate de Consiliul Judeţean

Este vorba de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, care pierde funcţia de şef Centru deservire şi transport, iar Serviciul Adopţii şi Postadopţii se transformă în Birou Adopţii şi Postadopţii.

Potrivit raportului de activitate pe 2017, 11 copii aflaţi în custodia DGASPC au fost adoptaţi- cinci de către familii din judeţul Botoşani, cinci de către familii din alte judeţe, iar un alt copil a fost adoptat internaţional de către o familie de români cu domiciliul în străinătate.

Pe de altă parte, tot aleşii judeţeni vor aproba modificarea componenţei Colegiului Director al DGASPC, motivat de modificările legislative şi în conducerea instituţiei. Astfel, prin decizia guvernului, componenţa Colegiului director este constituită din secretarul general al judeţului, directorul executiv şi directorii executivi adjuncţi, personal de conducere din cadrul Direcţiei şi trei şefi ai altor servicii publice de interes judeţean.

În acest sens, în structura Colegiului Director, Magda Didii, directorul Direcţiei Buget- Finanţe din CJ, va fi înlocuită de Ovidiu Gherasim, directorul Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al judeţului, Amalia Maria, directorul Direcţiei Juridice din CJ va fi înlocuită de Alina Robu, directorul Centrului de Resurse şi Asistenţă Educaţională, iar Geanina Pintilii, directorul Direcţiei Administrarea Patrimoniului din CJ, va fi înlocuită cu managerul Spitalului Judeţean, medicul Livia Mihalache.

Alte schimbări în componenţa Colegiului Director al DGASPC survin şi înlocuirii unor şefi de servicii subordonate instituţiei. Astfel, fostul şef al Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Adăşeni, Dănuţ Cîşlariu, va fi înlocuit în Colegiu de actualul şef al Centrului, Iuliana Ionescu. Fostul şef al Centrului rezidenţial pentru persoane adulte cu handicap din Ionăşeni şi Botoşani, Raluca Mihaela Alexandru, va fi înlocuit în componenţa Colegiului de către Oana Damian, actualul şef al Centrului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
655

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
145

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
90

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...