Microbuze şcolare umplute peste limita admisă! Poliţiştii au aplicat amenzi

Microbuzele şcolare au fost ţinta unor controale efectuate de poliţişti zilele trecute, concluzia nefiind onorabilă pentru unii dintre şoferi. Ca atare, câţiva conducători auto au fost sancţionaţi cu amenzi destul de consistente.

Microbuze şcolare umplute peste limita admisă! Poliţiştii au aplicat amenzi

Marţi şi miercuri, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Dorohoi şi Secţiilor de Poliţie Rurală nr. 4, 5 şi 6 au efectuat o acţiune pe raza de competenţă pentru verificarea autovehiculelor special destinate transportului de elevi. Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate au fost controlate 75 de vehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 18.000 de lei.

Astfel, doi conducători auto, cu vârste de 32, respectiv 57 de ani au depistaţi transportând 16, respectiv 8 persoane peste numărul de locuri pe scaune prevăzut în certificatul de înmatriculare. Fiecare dintre ei a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 9.000 de lei.

De asemenea, joi, poliţiştii dorohoieni au acţionat în colaborare cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru prevenirea şi combaterea actelor ilicite de comerţ. Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 53 de persoane şi au fost controlate 38 de unităţi economice. În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestora fiind de 39.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta