Meciul international de rugby Romania-Ucraina se va desfasura la Botosani!

Meciul international de rugby Romania-Ucraina se va desfasura la Botosani!

 Pompiliu Bors, Alin Petrache si Cristian Roman  

Decizia disputarii pe Stadionul Municipal a meciului international de rugby Romania-Ucraina a fost luata in urma discutiilor purtate intre reprezentantii Federatiei Romane de Rugby, pe de o parte, si oficialii botosaneni, pe de alta parte.

Din partea Federatiei, au ajuns la Botosani pentru perfectarea conditiilor in care se va desfasura evenimentul, Pompiliu Bors, vicepresedinte al FRR si botosanean de origine, si Alin Petrache, presedintele FRR. Partida urmeaza sa aiba loc pe 5 iunie si conteaza pentru calificarea la Cupa Mondiala de Rugby.

"Vor sa investeasca in noi, in botosaneni. Primul pas este cel de astazi, cand a fost stabilita data unui meci international intre Romania si Ucraina. Meciul va avea loc pe 5 iunie, pentru calificarea la Cupa Mondiala de Rugby. Aceasta este o onoare pentru noi, pentru ca meciul va avea loc pe baza sportiva din Botosani", a precizat prefectul de Botosani, Cristian Roman.

Presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache, s-a aratat multumit de conditiile de la Botosani, precizand ca intalnirea va avea si efecte in timp pentru sportul botosanean, prin intentia de infiintare a unei catedre de rugby la Liceul cu Program Sportiv din municipiu.

"Vrem sa organizam acest meci aici pentru a promova acest sport in tara, si incepem cu Moldova. Suntem incantati de gazon, de cazare si de tot ce am gasit aici. Am mai jucat in 2003-2004 la Iasi. Avem sprijinul celor din Botosani si ne-au promis ca vor deschide o catedra de rugby, de clasa a IX-a, la Liceul cu Program Sportiv din Botosani. Noi nu vrem sa ne comparam cu forbalistii. Rugby-ul naste caractere, barbati, persoane cu coloana vertebrala", a spus Alin Petrache, seful FRR.

La randul sau, primarul Catalin Flutur si-a manifestat satisfactia pentru increderea pe care cei doi oficiali ai FRR au manifestat-o pentru Botosani.

"Pentru noi este o onoare. Vom face fata cu brio acestei provocari. Avem tineri cu calitati deosebite la Botosani, vom face fata oricand acestei provocari de a deschide o catedra de rugby la LPS Botosani", a incheiat Catalin Flutur 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Misiune specială a cadrelor medicale: Au chemat în ajutor pompierii!

Sâmbătă, 15 Iunie 2019
1343

O femeie din Săveni a sunat la 112, spunându-le medicilor că nu poate respira. Echipajul de la Serviciul Județean de Ambulanță ajuns la fața locului a acordat primul ajutor, însă au...

Darren Cahill: "Am ajuns un mare antrenor pentru că am avut o mare jucătoare, Simona Halep"

Sâmbătă, 15 Iunie 2019
188

Fostul antrenor al Simonei Halep, australianul Darren Cahill, susține că a ajuns un mare antrenor deoarece a avut parte de o mare jucătoare, Simona Halep, între ei existând o mare &icir...

A murit marele cineast italian Franco Zeffirelli

Sâmbătă, 15 Iunie 2019
242

Marele regizor italian Franco Zeffirelli a murit sâmbătă, la vârsta de 96 de ani, la reședința sa din Roma, anunță AFP. Franco Zeffirelli "s-a stins în pace după o l...