Meciul international de rugby Romania-Ucraina se va desfasura la Botosani!

Meciul international de rugby Romania-Ucraina se va desfasura la Botosani!

 Pompiliu Bors, Alin Petrache si Cristian Roman  

Decizia disputarii pe Stadionul Municipal a meciului international de rugby Romania-Ucraina a fost luata in urma discutiilor purtate intre reprezentantii Federatiei Romane de Rugby, pe de o parte, si oficialii botosaneni, pe de alta parte.

Din partea Federatiei, au ajuns la Botosani pentru perfectarea conditiilor in care se va desfasura evenimentul, Pompiliu Bors, vicepresedinte al FRR si botosanean de origine, si Alin Petrache, presedintele FRR. Partida urmeaza sa aiba loc pe 5 iunie si conteaza pentru calificarea la Cupa Mondiala de Rugby.

"Vor sa investeasca in noi, in botosaneni. Primul pas este cel de astazi, cand a fost stabilita data unui meci international intre Romania si Ucraina. Meciul va avea loc pe 5 iunie, pentru calificarea la Cupa Mondiala de Rugby. Aceasta este o onoare pentru noi, pentru ca meciul va avea loc pe baza sportiva din Botosani", a precizat prefectul de Botosani, Cristian Roman.

Presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache, s-a aratat multumit de conditiile de la Botosani, precizand ca intalnirea va avea si efecte in timp pentru sportul botosanean, prin intentia de infiintare a unei catedre de rugby la Liceul cu Program Sportiv din municipiu.

"Vrem sa organizam acest meci aici pentru a promova acest sport in tara, si incepem cu Moldova. Suntem incantati de gazon, de cazare si de tot ce am gasit aici. Am mai jucat in 2003-2004 la Iasi. Avem sprijinul celor din Botosani si ne-au promis ca vor deschide o catedra de rugby, de clasa a IX-a, la Liceul cu Program Sportiv din Botosani. Noi nu vrem sa ne comparam cu forbalistii. Rugby-ul naste caractere, barbati, persoane cu coloana vertebrala", a spus Alin Petrache, seful FRR.

La randul sau, primarul Catalin Flutur si-a manifestat satisfactia pentru increderea pe care cei doi oficiali ai FRR au manifestat-o pentru Botosani.

"Pentru noi este o onoare. Vom face fata cu brio acestei provocari. Avem tineri cu calitati deosebite la Botosani, vom face fata oricand acestei provocari de a deschide o catedra de rugby la LPS Botosani", a incheiat Catalin Flutur 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Videoreportaj: Punctele termice din Timișoara, reabilitate spectaculos de tineri cu idei

Luni, 19 August 2019
118

Peste 100 de voluntari din țară și din străinătate au început să reabiliteze și să dea culoare punctelor termice din Timișoara, conferind fațade artistice, dar și cu totul alte aspect...

Cel mai absurd transport din lume: aer montan la borcan, din Elveția. O doză costă 233 de euro

Luni, 19 August 2019
262

O companie elvețiană care livrează în Asia aer îmbuteliat în Munții Alpi se numără printre firmele nominalizate în acest an la câștigarea unui premiu care este atr...

„Atenție în Primăverii, se sapă către chinezi”

Luni, 19 August 2019
443

Un botoșănean a imortalizat două gropi care pun în dificultate șoferii din Botoșani, apărute pe strada Primăverii, și a făcut haz de necaz pe Facebook.„Atenție în ...