Meciul international de rugby Romania-Ucraina se va desfasura la Botosani!

Meciul international de rugby Romania-Ucraina se va desfasura la Botosani!

 Pompiliu Bors, Alin Petrache si Cristian Roman  

Decizia disputarii pe Stadionul Municipal a meciului international de rugby Romania-Ucraina a fost luata in urma discutiilor purtate intre reprezentantii Federatiei Romane de Rugby, pe de o parte, si oficialii botosaneni, pe de alta parte.

Din partea Federatiei, au ajuns la Botosani pentru perfectarea conditiilor in care se va desfasura evenimentul, Pompiliu Bors, vicepresedinte al FRR si botosanean de origine, si Alin Petrache, presedintele FRR. Partida urmeaza sa aiba loc pe 5 iunie si conteaza pentru calificarea la Cupa Mondiala de Rugby.

"Vor sa investeasca in noi, in botosaneni. Primul pas este cel de astazi, cand a fost stabilita data unui meci international intre Romania si Ucraina. Meciul va avea loc pe 5 iunie, pentru calificarea la Cupa Mondiala de Rugby. Aceasta este o onoare pentru noi, pentru ca meciul va avea loc pe baza sportiva din Botosani", a precizat prefectul de Botosani, Cristian Roman.

Presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache, s-a aratat multumit de conditiile de la Botosani, precizand ca intalnirea va avea si efecte in timp pentru sportul botosanean, prin intentia de infiintare a unei catedre de rugby la Liceul cu Program Sportiv din municipiu.

"Vrem sa organizam acest meci aici pentru a promova acest sport in tara, si incepem cu Moldova. Suntem incantati de gazon, de cazare si de tot ce am gasit aici. Am mai jucat in 2003-2004 la Iasi. Avem sprijinul celor din Botosani si ne-au promis ca vor deschide o catedra de rugby, de clasa a IX-a, la Liceul cu Program Sportiv din Botosani. Noi nu vrem sa ne comparam cu forbalistii. Rugby-ul naste caractere, barbati, persoane cu coloana vertebrala", a spus Alin Petrache, seful FRR.

La randul sau, primarul Catalin Flutur si-a manifestat satisfactia pentru increderea pe care cei doi oficiali ai FRR au manifestat-o pentru Botosani.

"Pentru noi este o onoare. Vom face fata cu brio acestei provocari. Avem tineri cu calitati deosebite la Botosani, vom face fata oricand acestei provocari de a deschide o catedra de rugby la LPS Botosani", a incheiat Catalin Flutur 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Percheziții la nouă locuințe din Botoșani, ale unor suspecți de furt calificat

astăzi, 18:15
226

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din IPJ Botoșani cu sprijinul celor din cadrul Poliției Orașului Flămânzi și Secției de poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni, au ...

Un șofer de 65 de ani s-a răsturnat pe cupolă. Se afla sub influența alcoolului

astăzi, 18:07
361

Un grav accident rutier a avut loc, joi după-amiază, în localitatea Mănăstirea Doamnei, din comuna Curtești. Un autoturism s-a răsturnat pe cupolă. Șoferul se afla sub influența alcoolu...

Copil de 5 ani căzut într-o fântână adâncă de 10 metri (foto)

astăzi, 17:55
368

Un copilul în vârstă de 5 ani a căzut, joi după-amiază, într-o fântână, în orașul Săveni din județul Botoșani.Băiatul a fost salvat de către pompieri...