Toti inspectorii ISJ Botosani, in control la Grupul Scolar "Dr. Mihai Ciuca" Saveni!

Toti inspectorii ISJ Botosani, in control la Grupul Scolar "Dr. Mihai Ciuca" Saveni!

ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani

ADA MACOVEI: "Luam in calcul chiar si schimbarea directorilor, daca va fi cazul! Daca tot vorbim de masuri de protejare a elevilor, sa vorbim si de masuri de protejare a cadrelor didactice de furia, nejustificata sau justificata, a parintilor sau a celorlalti colegi".

Incepand de astazi, inspectorii ISJ Botosani, de la toate disciplinele studiate la scoala generala si invatamantul liceal, au demarat un control frontal la Grupul Scolar "Dr. Mihai Ciuca" Saveni si Scoala Generala care functioneaza in aceeasi incinta.

Inspectia se va desfasura pe parcursul a trei zile, sefa Educatiei botosanene avertizand ca, daca se va impune, va recurge chiar si la demiterea directorilor.

In cadrul acestei inspectii vor fi analizate atat activitatea cadrelor didactice, cat si activitatea conducerii unitatii si a persoanelor din subordine.

"Au fost anuntati de aceasta inspectie inca de saptamana trecuta. Daca e nevoie, se va merge si saptamana viitoare. Sunt foarte multe probleme identificate acolo in ultimul an, inclusiv pe violenta. Daca tot vorbim de masuri de protejare a elevilor, sa vorbim si de masuri de protejare a cadrelor didactice de furia, nejustificata sau justificata, a parintilor sau a celorlalti colegi. Luam in calcul chiar si schimbarea directorilor, daca va fi cazul", a precizat Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ Botosani, facand referire la Mihai Paduraru, directorul Scolii Generale, si Decebal Copilet, directorul Grupului Scolar "Dr. Mihai Ciuca" din Saveni.

Reamintim ca ultimul incident grav petrecut la Saveni a fost semnalat in luna februarie a acestui an, cand mama unei eleve a agresat-o pe profesoara de engleza a fiicei sale, pe motiv ca ar fi subevaluat activitatea fetei la clasa. Directorul unitatii a decis ca profesoara sa nu mai predea la clasa respectiva.
 Vezi si Profesor batut crunt de un elev, intr-un liceu din Saveni

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
39

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
83

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
135

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...