Mai țineți minte sălbăticia cu care erau bătuți protestatarii pe 10 august? Măcelul din 10 august duce la vârful PSD!

Mai țineți minte sălbăticia cu care erau bătuți protestatarii pe 10 august? Măcelul din 10 august duce la vârful PSD!

Măcelul din 10 august duce la vârful PSD! Informațiile despre ceea ce se întâmpla în timpul manifestației din 10 august 2018 din Piața Victoriei și despre intervenția jandarmilor ajungeau la fostul lider al PSD Liviu Dragnea prin subsecretarul de stat Mihai Valeriu, care făcea naveta pe motocicletă între Piața Victoriei și Ministerul de Interne, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate dosarului.

Acestea spun că Mihai Valeriu îl ținea la curent cu tot ce se întâmpla pe fostul secretar de stat în Secretariatul Geral al Guvernului Adrian Mlădinoiu, fost șofer al lui Dragnea. La rândul lui, acesta îi transmitea informațiile lui Dragnea, aflat la o petrecere la Scroviștea, mai spun sursele citate.

Raportul desecretizat joi și predat DIICOT arată că intervenția din Piața Victoriei a fost coordonată de către fostul ministru de Interne Carmen Dan, care era atunci în concediu, și nu de secretarul de stat Gheorghe-Nucu Marin, aflat în acea perioadă la comanda ministerului.

Ea a venit la biroul de la ministerul de Interne și a preluat comanda operațiunilor în jurul orei 12.00, arată Raportul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018, care a fost desecretizat joi, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate dosarului.

"Pentru anchetă este esențial acest raport, pentru că era foarte important să se stabilească cine a avut comanda operatiunii și ultimul cuvânt și să se demonstreze că fostul ministru Dan a fost coordonatorul operațiunii, și nu o secretarul de stat Gheorghe-Nucu Marin", afirmă sursele citate.

De asemenea, surse oficiale spun că raportul conține date de la codurile persoanelor responsabile pentru intervenție, care vorbeau pe anumite stații, până la anumite mișcări de personal.

Unul dintre pionii importanți din Piața Victoriei a fost în acea seară subsecretarul de stat pentru ordine și siguranță publică din Ministerul de Interne Mihai Valeriu, care făcea naveta pe motocicletă între Piața Victoriei și MAI. De la acesta, informațiile ajungeau inclusiv la Liviu Dragnea, prin Adrian Mlădinoiu, fost secretar de stat în SGG și fost șofer și bodyguard al lui Dragnea, au declarat sursele citate.

Surse judiciare spun că există suspiciuni că o parte dintre filmările cu intervenția jandarmilor nu ar fi ajuns la anchetatori, fiind "stopate pe traseu". "Nu este exclus ca peste 4-5 ani să mai apară vreo filmare, așa cum s-a întâmplat în cazul Colectiv. Dar nimic nu se pierde", au adăugat sursele citate.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că raportul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018 a fost desecretizat, și a precizat că DIICOT a luat act de declasificarea raportului, care poate fi folosit acum în cercetarea penală și care va putea fi făcut public la finalul anchetei procurorilor, scrie într-un amplu reportaj Comisarul.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
5

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
21

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
46

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...