Ministerul Finanţelor și ANAF vor fi reorganizate!

Ministerul Finanţelor va fi reorganizat şi va avea un departament de economist şef, a anunţat joi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, precizând că reorganizarea vizează, de altfel, toate instituţiile subordonate, criteriul principal fiind competenţa angajaţilor.

"Deocamdată nu am făcut reorganizarea ministerului, dar va exista o reorganizare a ministerului, cred eu un minister mai modern. De exemplu nu are un departament de economist şef, aşa cum au toate ministerele de finanţe din lume. E doar un exemplu. Dar urmează o reorganizare, ca să fie un minister modern care să răspundă cerinţelor şi partenerilor noştri în Comisia Europeană", a spus Florin Cîţu.

Întrebat despre conducerea ANAF şi dacă plănuieşte să facă schimbări, el a menţionat că în această săptămână s-a uitat mai mult la situaţia moştenită, iar în ceea ce priveşte instituţiile din subordinea MFP va fi efectuată o analiză.

"O să cer doamnei preşedinte ANAF (preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Mirela Călugăreanu - n.r.) o situaţie cu planul pe care trebuia să-l îndeplinească şi vom vedea, după aceea vom lua decizii. Dar vor fi luate decizii în toate instituţiile, decizii pe criterii de competenţă", a afirmat Florin Cîţu.

Fiscul a anunţat săptămâna trecută suspendarea concursurilor pe care voia să le organizeze pe data de 8 noiembrie pentru promovarea a 66 de şefi în cadrul Direcţiilor regionale. Ulterior, Florin Cîţu, noul ministru al Finanţelor, a declarat că a semnat un ordin în acest sens.

"Am semnat deja un ordin pentru a amâna până în martie concursurile din ANAF. Vom vedea şi procedura prin care se fac aceste concursuri în viitor. Mai multe detalii vor fi prezentate săptămâna viitoare", a spus ulterior Florin Cîţu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Poliția, deschide!” Botoșănenii care s-au trezit cu ”mascații” la ușă! (Foto)

astăzi, 11:46

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au organizat ieri, 25 octombrie 2024, activități pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru impunerea unui climat de ordine...

Atenție la drum! Cum se circulă acum în Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:36

Meteorologii au actualizat prognoza meteo, anunțând Cod Galben de ceață până la ora 12:30, pentru județul Botoșani.  Din această cauză se reduce vizibilitatea sub 200 de me...

Botoșăneanul care a sărbătorit Armata Română la Madrid! (Foto)

astăzi, 10:59

Pe 24 octombrie, Reședința Militară Alcazar din Madrid a fost gazda festivității de celebrare a Zilei Armatei Române, eveniment organizat pentru comemorarea și recunoașterea valoroaselor ...