Locurile de joacă în aer liber din Botoșani, deschise și nu prea

Locurile de joacă în aer liber din Botoșani, deschise și nu prea

Locurile de joacă în aer liber din Botoșani sunt deschise oficial începând de vineri, 11 septembrie 2020, dar neoficial copiii vor mai avea de așteptat câteva zile pentru a se bucura de joacă.

Și asta pentru că Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) Botoșani așteaptă materialele necesare pentru siguranța și sănătatea copiilor.

În cursul zilei de vineri, doar două spații de joacă au fost redeschise în Botoșani. Este vorba despre terenul de joacă din zona de recreere din str. Vârnav, lângă Parcul „Mihai Eminescu”, respectiv terenurile de joacă din PRATS Cornișa.

Reprezentanții DSPSA au anunțat că în cel mai scurt timp se vor deschide și terenurile de joacă care aparțin asociațiilor de proprietari.

“A sosit momentul mult așteptat de toți copiii și anume, deschiderea terenurilor de joacă din municipiu. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a transmis Hotărârea nr. 61 din 09.09.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani prin care se aprobă redeschiderea locurilor de joacă pentru copii în aer liber începând cu data de 11.09.2020, cu respectarea următoarelor măsuri: - dotarea cu dispenser cu dezinfectant pentru mâini acționat cu pedală/senzor; - asigurarea de coșuri de gunoi închise cu capac acționat cu pedală pentru colectarea selectivă a deșeurilor;

- montarea de panouri de afișaj privind regulile specifice privind utilizarea locurilor de joacă și

- efectuarea dezinfecției de cel puțin 2 ori pe zi cu produse biocide avizate/autorizate în acest scop.

Astăzi, 11.09.2020, a fost deschis terenul de joacă din Zona de recreere din str. Vârnav, lângă Parcul „Mihai Eminescu” și terenurile de joacă din PRATS Cornișa, urmând ca în cel mai scurt timp să deschidem și terenurile de joacă din asociații, imediat ce vom primi materialele absolut necesare deschiderii acestora.

În speranța că cetățenii municipiului Botoșani, vor înțelege că ceea ce facem este pentru siguranța și sănătatea copiilor lor și vor mai avea răbdare câteva zile până la deschiderea tuturor terenurilor de joacă, vă asigurăm că vom depune toate eforturile pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai curând”, au declarat reprezentanții DSPSA Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta