Lider de sindicat din Poliție internat cu Covid-19. Încă un deces în rândul botoșănenilor infectați

Lider de sindicat din Poliție internat cu Covid-19. Încă un deces în rândul botoșănenilor infectați

Liderul filialei județene a Sindicatului Național al Polițiștilor și, totodată, șeful Secției Rurale nr.3 din Hlipiceni, a fost diagnosticat cu Covid-19 și internat pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean. El a stat câteva ceasuri în spital, cerând ulterior externarea și tratându-se la domiciliu.

În vârstă de 47 de ani, acesta se întorsese din concediu și a fost testat duminică, după ce a început să manifeste simptome specifice infectării și s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe. Luni, a fost comunicat și rezultatul pozitiv al testului, iar Direcția de Sănătate Publică a dispus izolarea la domiciliu a contacților direcți, atât în rândul salariaților, dar și al familiei.

La nivelul județului Botoșani, în prezent, cinci polițiști sunt internați având ca diagnostic Covid-19, iar alți opt se află în izolare la domiciliu, fiind considerați contacți direcți ai unor cazuri confirmate, dintr-un efectiv de circa 800 de angajați ai Poliției.

În ultimele 24 de ore, nu mai puțin de 30 botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, potrivit datelor furnizate de DSP. Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1780, miercuri, la nivelul județului, conform statisticii instituției.

Numărul cazurilor active în prezent a crescut la 236, iar incidența de infectare este de 0,53 per mia de locuitori, un record de la debutul pandemiei în acest sens.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 111 decese, ultimul raportat fiind cel al unui bărbat de 82 de ani, care suferea de sechele în urma unui atac vascular-cerebral. Bilanțul videcaților a ajuns la 1433.

La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 30, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

VIDEO. Nelu Tătaru, la Botoșani: „Vom putea impune restricții doar la nivel local. Este necesară solidaritatea”

Vineri, 30 Octombrie 2020
1611

Guvernul nu ia în calcul revenirea la stare de urgență nici în contextul creșterii exponențiale a numărului de infectări confirmate cu Sars-CoV-2, a declarat ministrul Sănătății,...

VIDEO. Ministrul Sănătății: Spitalul Municipal din Dorohoi, pregătit pentru a prelua pacienți COVID

Vineri, 30 Octombrie 2020
1172

În contextul în care numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 crește semnificativ, autoritățile pregătesc Spitalul Municipal din Dorohoi pentru preluarea pacienților având ac...

COVID. Incidențele continuă să crească în Botoșani. Mai mulți vindecați decât cazuri noi, dar și trei decese, în ultimele 24 de ore

Vineri, 30 Octombrie 2020
3042

Încă 73 de botoșăneni au fost diagnosticați cu Covid-19, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). În același interval tempora...