Legea privind „Autostrada Nordului” a fost promulgată. Procedurile pentru construcția autostrăzii încep la 1 ianuarie 2021

Legea privind „Autostrada Nordului” a fost promulgată. Procedurile pentru construcția autostrăzii încep la 1 ianuarie 2021

Președintele Klaus Iohannis a promulgat ieri, vineri, Legea pentru aprobarea obiectivului de investiții „Autostrada Nordului”, inițiată de deputatul PMP Ionuț Simionca și semnat de încă 65 de deputați și senatori de la toate grupurile parlamentare.

Procedurile pentru construcția Autostrăzii Nordului, Vama Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava, încep la 1 ianuarie 2021, a decis Camera Deputaților.

Camera Deputaților a adoptat Legea pentru aprobarea obiectivului de investiţii „Autostrada Nordului” cu 211 voturi „pentru” și o abținere.

Potrivit legii, de la 1 ianuarie 2021 încep procedurile pentru construcția autostrăzii Vama Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava.

Obiectivul de investiții se va finanța de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, iar termenul de execuție este de patru ani.

Proiectul a fost adoptat tacit de Senat, iar Camera Deputaţilor a fost for decizional în acest caz.

 

Spune-ne opinia ta