Legea falimentului pentru persoane fizice te poate scapa de 25% din datorii

Legea falimentului pentru persoane fizice te poate scapa de 25% din datorii

 Romania si Bulgaria, singurele state UE fara reglementare a falimentului persoanelor fizice  

Desi nu suna fericit, am putea avea si noi o lege a falimentului pentru persoanele fizice. Ce inseamna asta, pe romaneste?

Toti oamenii care nu mai au cum sa duca la bun sfarsit un imprumut ar fi ajutati sa iasa de la ananghie. Practic, cine face dovada ca situatia economica actuala l-a dat peste cap finaciar, poate scapa de 25% din datoria catre banca.

Concret, daca un salariat are un credit de 100.000 de euro pe care nu-l mai poate plati, legea falimentului ii permite sa scape de 25.000 de euro din imprumut, daca face dovada ca datoriile lui sunt mai mari decat veniturile. In prezent, daca nu-ti mai poti achita ratele, banca te executa silit pentru bunurile ipotecate, iar, daca acestea nu acopera paguba, se pune poprire si pe o treime din salariu, pana la recuperarea intregii datorii.

Noua lege prevede insa ca diferenta de 25% scutita de lege sa fe acoperita de banca. Bancherii nu vor asta, considerand ca astfel romanii sunt incurajati sa se indatoreze excesiv, apeland ulterior la falimentul scuzabil.

In strainatate, acest lucru se practica de ani buni. Au fost vedete, oameni foarte cunoscuti, care au cerut sa fie pusi la adapost de aceasta lege a falimentului, pentru a se proteja de creditori.

Legea functioneaza in Statele Unite de ani buni, iar in Uniunea Europeana singurele state care nu au inclus in legislatie prevederi privind falimentul persoanei fizice sunt  Romania si Bulgaria.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
246

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
146

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
224

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...