Laborator de analize al „Mavromati" declarat focar COVID

Laborator de analize al „Mavromati" declarat focar COVID

Laboratorul de analize din cadrul blocului central al Spitalului Județean „Mavromati" a fost declarat focar COVID, după ce șase angajați au fost diagnosticați cu noul coronavirus.

Săptămâna trecută, o infirmieră a laboratorului a fost confirmată cu aceeași afecțiune, astfel că s-a dispus testarea întregului personal medical. Vineri seară, au fost comunicate rezultate pozitive pentru încă cinci cadre.

„Laboratorul a fost închis, urmând a fi dezinfectat, în acest timp efectuarea de analize fiind redirecționată către Maternitate și Unitatea de Primire a Urgențelor”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, managerul Direcției de Sănătate Publică (DSP). 

Nu mai puțin de 14 botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de DSP.

Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1609, sâmbătă, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii instituției. 

De vineri, de la ora 10:00, până sâmbătă la aceeași oră, au fost prelucrate 242 de probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19.

Numărul cazurilor active în prezent a crescut la 187, iar incidența de infectare este de 0,40 per mia de locuitori. 

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 107 decese. 

La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 30, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

(foto:generic) 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

VIDEO. Nelu Tătaru, la Botoșani: „Vom putea impune restricții doar la nivel local. Este necesară solidaritatea”

Vineri, 30 Octombrie 2020
1429

Guvernul nu ia în calcul revenirea la stare de urgență nici în contextul creșterii exponențiale a numărului de infectări confirmate cu Sars-CoV-2, a declarat ministrul Sănătății,...

VIDEO. Ministrul Sănătății: Spitalul Municipal din Dorohoi, pregătit pentru a prelua pacienți COVID

Vineri, 30 Octombrie 2020
984

În contextul în care numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 crește semnificativ, autoritățile pregătesc Spitalul Municipal din Dorohoi pentru preluarea pacienților având ac...

COVID. Incidențele continuă să crească în Botoșani. Mai mulți vindecați decât cazuri noi, dar și trei decese, în ultimele 24 de ore

Vineri, 30 Octombrie 2020
2908

Încă 73 de botoșăneni au fost diagnosticați cu Covid-19, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). În același interval tempora...