Kovesi a solicitat CSM sa-si continue activitatea ca procuror la DIICOT Sibiu

Fosta sefa a DNA a lucrat la DIICOT Sibiu in perioada 2004-2006, inainte de a fi numita procuror general al Romaniei.

Kovesi a solicitat CSM sa-si continue activitatea ca procuror la DIICOT Sibiu

Laura Codruta Kovesi a solicitat, marti, Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii sa-si continue activitatea ca procuror la DIICOT Sibiu, potrivit unor surse judiciare consultate de Ziare.com.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ar urma sa discute miercuri unde isi va continua activitatea Laura Codruta Kovesi, revocata luni din functia de procuror sef al DNA. Toader si Lazar vor participa la sedinta in care se va discuta cererea fostei sefe a DNA de a ramane in sistem.

Kovesi declara luni ca activitatea sa in DNA inceteza din ziua respectiva, urmand sa ramana procuror. Fosta sefa a DNA a lucrat la DIICOT Sibiu in perioada 2004-2006, inainte de a fi numita procuror general al Romaniei.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al DNA, a anuntat, luni, purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi.

Laura Codruta Kovesi a spus ca decretul semnat luni de catre presedintele Klaus Iohannis privind revocarea sa din functie "lasa un mare semn de intrebare" - daca va exista o subordonare discretionara a procurorilor sefi fata de ministrul Justitiei.

"Nu comentez decizia CCR, dar motivarea sugereaza ca procurorii ar putea fi in viitor subordonati ministrului Justitiei", a afirmat Kovesi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
9

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
23

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
57

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...