ISU Botosani a operationalizat la Darabani primul Punct de lucru - FOTO

ISU Botosani a operationalizat la Darabani primul Punct de lucru - FOTO

Miercuri, 21 decembrie a.c., a fost operaţionalizat Punctul de lucru Darabani din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, în prezenta subprefectului, Daniela Beclea, președintelui Consiliului Județean Botosani, Costică Macaleti, precum și a primarilor din unităților administrativ teritoriale din raionul de intervenție atribuit în competență.

Înfiinţarea acestuia are ca scop eficientizarea acţiunilor de intervenţie prin reducerea timpului de răspuns. Echipajul executa misiuni specifice de pregătire şi răspuns în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pe raza administrativ teritorială a oraşului Darabani şi a comunelor Păltiniş, Rădăuţi Prut, Viişoara, Conceşti, Hudeşti, Suharău, Havârna şi Mileanca, cu cele 28 de sate aparţinătoare, numărul total de locuitori care vor beneficia de serviciile noii structuri fiind de aproximativ 41.000.

Punctul de lucru Darabani are in compunere o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă şi modul de descarcerare. În funcție de complexitatea evenimentelor, vor fi alocate resurse suplimentare.

Datele statistice relevă faptul că, în raionul de intervenţie al Punctului de lucru Darabani, pompierii dorohoieni în cooperare cu pompierii voluntari au intervenit, în perioada 01.01.2015 – 31.10.2016, în 382 de situaţii de urgenţă, respectiv 68 de incendii, 157 alte intervenţii ( misiuni de recunoaştere şi educare preventivă a populaţiei, deblocări uşi, transport persoane supraponderale, transport apă menajeră, salvări animale) şi 157 intervenţii pentru acordarea primului ajutor calificat.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
81

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
545

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
191

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...