Ion Iliescu, pe făraș! Guvernul desființează Institutul Revoluției Române

Ion Iliescu, pe făraș! Guvernul desființează Institutul Revoluției Române

Guvernul desfiinţează prin ordonanţă de urgenţă Institutul Revoluţiei Române, condus de Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu.

Institutul se află în subordinea Senatului şi a intrat în atenţia publică după ce a vrut să organizeze un concert în Piaţa revoluţiei, pe 22 decembrie. În urma protestelor societăţii civile, concertul a fost anulat. Mai multe organizaţii civice şi de revoluţionari au cerut însă desfiinţarea institutului, considerând că este jignitor pentru memoria victimelor să fie condus de 2 inculpaţi în Dosarul Revoluţiei.

Executivul a discutat, azi, un proiect de ordonanță de urgență privind desființarea Institutului, solicitarea fiind făcută de secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

”Domnule prim-ministru, vă rog să fiți de acord cu introducerea pe ordinea suplimentară cu un proiect de ordonanță de urgență privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, condus de primul președinte, de Ion Iliescu”, a spus secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

Reacția premierului Ludovic Orban a fost scurtă: ”Aprob”.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
103

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
636

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
223

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...