Iohannis: Nu putem să ne facem că suntem autiști. Purtătorul de cuvânt: Președintele își cere scuze

Iohannis: Nu putem să ne facem că suntem autiști. Purtătorul de cuvânt: Președintele își cere scuze

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca discutiile din spatiul public privind iminenta unei OUG pentru amnistie si gratiere nu pot fi ignorate: "nu putem sa ne facem ca suntem autisti si ca nu se discuta despre ordonanta".

"Iar daca ne uitam in urma, ce s-a mai intamplat cu aceste guverne pesediste, pot sa va spun ca nu putem sa ne facem ca suntem autisti si ca nu se discuta despre ordonanta pe amnistie si gratiere. Se discuta despre ea!

Ultima data cand s-a dat o astfel de ordonanta, am avut aproape o revolutie - deci, o problema majora de ordine publica. Or, nu poate doamna prim-ministru sau cineva din Guvern sa-mi spuna ca nu pot sa particip, daca se discuta amnistia si gratierea, daca dupa aceea este posibil sa avem chestiuni de ordine publica", a sustinut Iohannis, marti seara.

Dupa aceasta declaratie, purtatorul de cuvant al presedintelui, Madalina Dobrovolschi, a declarat ca seful statului "nu a avut sub nicio forma intentia de a incalca dreptul la demnitate al persoanelor care sufera de autism".

"Presedintele Romaniei nu a avut, sub nicio forma, intentia de a incalca dreptul la demnitate al persoanelor care sufera de autism. Presedintele Romaniei isi cere scuze daca in urma afirmatiei dumnealui sunt persoane care s-au simtit lezate", a spus Dobrovolschi, pentru Agerpres.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
25

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
24

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...