Învățătorul acuzat că a agresat un copil de 8 ani și-a dat demisia!

Învățătorul acuzat că a agresat un copil de 8 ani și-a dat demisia!

Învățătorul din județul Botoșani care a ajuns, de zile bune, pe prima pagină a ziarelor locale și naționale, a anunțat în această dimineață că demisionează.

Bărbatul, angajat la Școala Viișoara pe postul de învățător, a fost acuzat că ar fi agresat un copil de 8 ani. Minorul le-a povestit părinților, acasă, că a fost strâns de gât până când nu a mai putut să respire. Scandalizați de cele aflate, părinții au depus plângere la Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.

În acest timp, dascălul a acuzat probleme de sănătate, el internându-se chiar în spital. Luni dimineață, el a anunțat conducerea unității de învățământ că demisionează.

"Pedepsit" cu observație scrisă în 2017!

În urmă cu un an, mama unei copile de 9 ani, elevă tot la Școala din Viișoara, lansa acuzaţii grave la adresa aceluiași învăţător. Femeia spunea că fiica sa a fost agresată fizic de învăţător în sala de clasă, lucru care s-ar fi întâmplat şi în anul şcolar anterior. (detalii despre caz aici). Anul trecut, s-a decis ca învăţătorul Dinu Midoschi să primească drept sancţiune o "observaţie scrisă", decizia fiind luată de Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ, în baza unui raport care preciza faptul că învățătorul "a avut un comportament care poate fi interpretat ca agresiune fizică şi este responsabil de săvârşirea prin imprudenţă a faptei de bruscare a elevei".

 

 

Spune-ne opinia ta