Interzise în România! Proprietarii acestor mașini, nevoiți să suporte costurile pentru această schimbare radicală!

Autoturismele cu volanul pe dreapta aduse din afara spaţiului UE nu vor mai putea fi omologate în România. Anunțul a fost făcut de către reprezentantul Registrului Auto Român.

Interzise în România! Proprietarii acestor mașini, nevoiți să suporte costurile pentru această schimbare radicală!

Autoritățile doresc să elimine de pe străzile din România mașinile cu volan pe dreapta. În cazul maşinilor deja omologate şi aflate în circulaţie, acestea pot fi în continuare conduse până la momentul în care proprietarul vrea să modifice anumite elemente care necesită reomologarea – aşa cum ar fi motorul sau culoarea maşinii. Pentru a înregistra o astfel de schimbare, cel care deţine maşina va trebui să mute şi volanul de pe dreapta pe stânga, precizează BusinessMagazin.ro.

Autoturismele cu volanul pe dreapta aduse din afara spaţiului UE nu vor mai putea fi omologate în România. Dezvăluirea a fost făcută de către Roxana Dima, ofiţer de presă al Registrului Auto Român (RAR).

„E o chestiune de câteva zile, până ce modificările vor fi publicate în Monitorul Oficial”, a transmis ea, conform sursei citate.

Din martie 2019, atunci când Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană, românii nu vor mai importa maşini produse acolo decât asumându-şi şi costurile de mutare a volanului de pe dreapta pe stânga. În Malta şi Cipru, state membre UE, se circulă de asemenea pe partea stângă a drumului. În 2017, în România erau aproximativ 20.000 de maşini cu volan pe dreapta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
119

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
85

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
256

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...