Incendiu DEVASTATOR la o fabrică din municipiul Botoșani! Pompierii au luptat cu flăcări URIAȘE! FOTO, VIDEO
UPDATE!

Un puternic incendiu a izbucnit, miercuri, în curtea unei fabrici din municipiul Botoșani, fiind cuprinsă de flăcări o clădire, aflată în imediata apropiere a spațiilor unde funcționează birourile.

Incendiu DEVASTATOR la o fabrică din municipiul Botoșani! Pompierii au luptat cu flăcări URIAȘE! FOTO, VIDEO

Incendiul a fost observat de angajații firmei care lucreaza in fosta cladire UPSS, de pe strada Eternitatii, cunoscuta ca UPSS 2, care au dat imediat alarma. Focul a izbucnit în imobilul unde funcționează turnătoria. Din cauza materialelor care se aflau în interior, incendiul s-a extins cu repeziciune, amenințând și celelalte clădiri.

Cinci echipaje din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență au ajuns la fața locului. Toate persoanele aflate în incinta fabricii și în curte au fost evacuate.

Polițiștii rutieri au blocat traficul  zona unde s-a produs incendiul, în apropierea Cimitirului Eternitatea. Flăcările uriașe și fumul gros au putut fi văzute de la mare depărtare, inclusiv de pe strada Sucevei.

Pompierii au intervenit zeci de minute, insa toata cladirea unde functiona turnatoria a fost distrusa, iar mai apoi flacarile s-au extins la o alta hala. Angajatii ISU au reusit sa opreasca in cele din urma extinderea flacarilor. 

"La fata locului s-au deplasat 5 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani. La sosirea gărzii de intervenție, ardea acoperișul clădirii pe o suprafață de cca. 1500 mp, cu posibilități de propagare a flacarilor la bunurile din interior. Totodata, exista pericol de explozie întrucât cuptorul aferent uscătoriei funcționa pe baza de gaze naturale. Incendiul este localizat. Se intervine, în continuare, pentru lichidarea focarelor și inlaturarea efectelor negative. Cauza probabila este în curs de stabilire.", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Botosani, plt.maj. Dorina Lupu.

Pentru ca flacarile uriase se indreptau spre strada, acolo unde erau parcate masini, jandarmii, politistii si cetatenii care se aflau in zona, au luat pe sus doua masini, aflate la doar 6 metri de locul incendiului.

Acesta este al doilea incendiu izbucnit la fosta fabrica UPSS, dupa ce pe 2 iulie 2014, focul a izbucnit la un cuptor electric care topea fonta, iar pompierii au intervenit cu trei autospeciale pentru a stinge incendiul, insa nu au putut folosi apa, asa cum se intampla la majoritatea incendiilor, pentru ca exista riscul unei explozii din cauza temperaturii ridicate, astfel ca angajatii I.S.U. Botosani au lichidat focul cu praf si dioxid de carbon (Co2). (detalii aici)



Citeste si:
 CONCLUZIILE pompierilor
cu privire la incendiul de la fosta fagrica UPSS!
Vezi de la ce a pornit focul!
































 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
267

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
448

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
137

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...