Încă 31 de infectați cu Covid-19, alte două decese înregistrate, situație critică la Colegiul „Eminescu”

Încă 31 de infectați cu Covid-19, alte două decese înregistrate, situație critică la Colegiul „Eminescu”

Alți 31 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Printre noile cazuri depistate se numără și un elev al Colegiului „A.T. Laurian”, dar și unul al Colegiului „Mihai Eminescu”, în cazul unității din urmă autoritățile luând în calcul trecerea pe scenariu „roșu”.

Până în prezent, la „Eminescu” au fost depistați patru elevi infectați, toți contactând virusul din familie. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va dezbate problema miercuri și va decide, în funcție de concluziile anchetelor epidemiologice, dacă este cazul închiderii liceului, potrivit medicului Monica Adăscăliței, manager al DSP.

Bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1993, marți, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii instituției.

Numărul cazurilor active în prezent a crescut la 339, iar incidența de infectare este de 0,76 per mia de locuitori, cea mai mare de la debutul pandemiei până în prezent.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 118 decese, dintre care două în ultimele 24 de ore, fiind vorba despre un bărbat de 78 de ani, care suferea de cardiopatie ischemică și hipertensiune arterială, precum și despre un pacient de 46 de ani, cu ciroză hepatică, sindrom hepatorenal și hemoragie digestivă. Bilanțul videcaților este tot de 1536.

În intervalul precedent, fuseseră depistate 33 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Autoritățile: Sursa infectării comunitare cu Covid-19 din Havârna o reprezintă slujba de Bobotează

Vineri, 22 Ianuarie 2021
1760

Sursa infectării comunitare cu virusul COVID-19 din localitatea Havârna din judeţul Botoşani, unde incidenţa a ajuns, vineri, la 7,66 cazuri la 1.000 de locuitori, a reprezentat-o slujba rel...

Remorcă neînmatriculată, descoperită în trafic de poliţiştii de frontieră botoşăneni

Vineri, 22 Ianuarie 2021
448

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Dorohoi efectuează cercetări pe numele unui bărbat care a fost depistat în trafic conducând un autoturism ce avea ataşată o remorcă f...

Amendat și internat la Psihiatrie, după ce a atacat doi soți, apoi a reclamat prin 112 că polițiștii îl agresează

Vineri, 22 Ianuarie 2021
692

Doi soți au fost atacați de către un bărbat, marți, în municipiul Dorohoi, în timp ce se aflau în mașina proprie. A intervenit un trecător, fost jandarm, iar autorul a fost&nb...