În această seară se oprește furnizarea apei. Pompierii vor ajuta spitalele până la remedierea situației

În această seară se oprește furnizarea apei. Pompierii vor ajuta spitalele până la remedierea situației

Marți, Grupul Tehnico-Științific aflat în subordinea Instituției Prefectului din Botoșani s-a întrunit pentru stabilirea unui plan de măsuri în contextul sistării furnizării apei, începând cu ora 22:00 a aceleiași zile, în municipiile Botoșani și Dorohoi, în orașul Flămânzi și în 13 comune, având în vedere că inclusiv unitățile spitalicești vor fi afectate.

Disconfortul de o amploare fără precedent este cauzat de o avarie pe conducta Botoșani-Buceea, în localitatea Leorda. Mai exact, pe lângă cele trei orașe menționate, vor fi afectate și comunele Băluşeni, Brăeşti, Broscăuţi, Copălău, Cristeşti, Curteşti, Leorda, Mihai Eminescu, Răchiţi, Stăuceni, Unţeni, Văculeşti, Vlădeni.

Astfel, autoritățile au decis ca echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului din Botoșani să desfășoare misiuni de sprijin prin alocarea motopompei de mare capacitate, în vederea asigurării suportului necesar remedierii urgente de către beneficiar. Tot forțele Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență vor distribui apă menajeră unităților sanitare care solicită.

În acest timp, Spitalul Județean este obligat să furnizeze apă potabilă tuturor secțiilor sale, prin contractarea a doi operatori economici.

Revenirea la normal a alimentării cu apă se va face treptat, iar manevrele de repunere a sistemului în funcțiune vor începe miercuri, de la ora 18:00, potrivit Nova Apaserv.

(R.A.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
105

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
640

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
224

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...