Guvernul se pregătește de anularea sporurilor bugetarilor: sistemul de salarizare a bugetarilor va fi modificat radical

Guvernul se pregătește de anularea sporurilor bugetarilor: sistemul de salarizare a bugetarilor va fi modificat radical

Premierul Ludovic Orban a anunțat, vineri, la Adunarea Generală a membrilor Coaliției pentru Dezvoltarea României că sistemul de salarizare a bugetarilor va fi radical modificat. El a acuzat existența unor „ineptii foarte greu de reparat”.

 „Stilul asta în care se inventează tot felul de plăți, pomeni… M-am uitat pe structură salarizării în sectorul public. Nu știu dacă în vreo altă țara se adopta în grafic al salarizării care să prevadă o creștere pe patru ani de zile. Mă mir că nu au prevăzut creșterea pe 100 de ani, pe un mileniu. Să spună în anul 3.000 cât o să fie salariul public în România.

Dar pe lângă asta exista tot felul de prime… Am văzut spor de condiții deosebite. Se aloca acolo unde probabil sunt radiații de la antenă, unde sunt microbi, și așa mai departe. Asta se aloca 15% din salariul brut. Dom’ne, m-am întrebat: cum să acorzi spor de condiții deosebite procent din salariul brut? Și eu care câștig 4.000 de lei sunt la fel de expus la radiații că și ăla care câștiga 12.000 de lei. Nevoile mele, să iau un medicament sunt aceleași că și cel care are un venit mai mare.   

Sunt o mulțime de inepții foarte greu de reparat, să nu credeți că este simplu. Am ajuns în situația în care salariul mediu în mediul public este mai mare decât salariul mediu în mediul privat. Am ajuns în situația în care în mod neloial guvernul, prin modul în care plătește salariile în sectorul public, a ajuns să creeze o concurență mediului privat. Sunt entități publice, că trăim în București, în care plătesc se anjagatii cu 30% peste cât își plătesc ale societăți din mediul privat și nu fac nimic.   

 Ușor-ușor lucrurile astea trebuie schimbate, trebuie să revenim la normalitate”, a declarat premierul Orban.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
168

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
165

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
118

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...