Franco-belgienii care deţin hipermarketurile Cora tatonează din nou vânzarea operaţiunilor din România

Cora este cel mai puţin extins lanţ de magazine din comerţul modern local, cu doar 11 magazine, după ce în 2015 a tras obloanele hipermarketului din Arad. 

Franco-belgienii care deţin hipermarketurile Cora tatonează din nou vânzarea operaţiunilor din România
Grupul franco-belgian Louis Delhaize, acţionarul hiper­marketurilor Cora din Ro­mânia, tatonează din nou vân­zarea operaţiunilor loca­le, potrivit surselor ZF. Acţionarii negociază fie vânzarea întregului „pachet“ de 11 magazine, fie vânzarea pe bucăţi, potrivit aceloraşi surse.

Reprezentanţii Cora spun însă că „nu există nicio intenţie a acţionarilor de a vinde afacerea din România“.

„Afacerile Cora în România sunt în creştere şi ne concentrăm asupra con­solidării poziţiei noas­tre pe piaţa locală“, au transmis reprezen­tan­ţii Cora, care neagă orice informaţie privind o eventuală vânzare.

În 2016 şi 2017 cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, cel mai important indicator pen­tru consumul privat, a crescut cu două cifre (peste 10%), însă acest lu­cru nu s-a resimţit şi în busi­nessul Cora, care avansează timid. Mai exact, din 2014 compania nu a reuşit să depă­şească pragul de 1,7 mld, lei cifră de afa­ceri. Spre exemplu, anul trecut avansul businessul a fost de sub 2% comparativ cu 2016, de peste cinci ori mai lent decât consumul.

Sursa:zf.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Radu Istrate

Atenție, pieton prăbușit în mijlocul străzii!

astăzi, 19:05
590

Vigilența șoferilor a făcut ca un bărbat să nu sfârșească strivit sub roțile mașinilor! O dubă a reușit să evite în ultima clipă tragedia, iar un taximetrist a apăsat la timp...

Moarte cumplită în pădure!

astăzi, 14:20
7170

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a avut parte de o moarte cruntă, după ce a fost prins sub un copac. Miercuri dimineață, în pădurea din zona Hilișeu-Horia, bărbatul par...

Zile cu temperaturi de 30 de grade, urmate de frig și ploi. Sâmbătă ajunge în România masa de aer rece, de origine polară!

astăzi, 09:23
1277

Vreme de vară, cu temperaturi ce vor ajunge la 30 de grade, până în weekend. De sâmbătă după-amiază însă, se va instala o masă de aer rece, de origine polară, &ic...