. Acesta se grăbea să acopere cu o prelată structura de mari dimensiuni, din paie, după avertismentele de ploaie venite de la meteorologi. Incidentul a avut loc miercuri seară, când bărbatul a venit acasă şi a aflat de avertismentele de precipitaţii. Acesta s-a suit pe stogul înalt de aproape şase metri. La un moment dat, însă, acesta a făcut o mişcare bruscă şi s-a dezechilibrat, cpzând în gol de la înălţime. Bărbatul a resimţit dureri puternice în zona spatelui şi a observat că imediat i-au amorţit picioarele şi abia le putea mişca.
La faţa locului a fost trimisă ambulanţa cu medic a SMURD, pentru a-i acorda acestuia primul ajutor. „Pacient în vârstă de 52 de ani, preluat de ambulanţa de terapie intensivă a SMURD şi adus către serviciul de Urgenţă, cu un politraumatism secundar unei căderi accidentale de la o înălţime de aproximativ şase metri. După investigaţiile din Urgenţă a fost diagnosticat cu un traumatism toraco-lombar important şi ulterior dirijat către serviciul de Neurochirurgie Iaşi”, a pecizat medicul specialist în urgenţe Ramona Elena Guraliuc, coordonator al UPU-SMURD Botoşani.
Potrivit analizelor, bărbatul şi-a lezat coloana vertevrală în momentul căderii, fiind afectată şi măduva spinării, motiv pentru care acesta nu îşi mai putea mişca picioarele. Medicii spun că în astfel de situaţii este foarte important cum este preluat bolnavul de la locul accidentării şi transportat, acesta fiind şi unul din motivele pentru care la faţa locului a fost trimisă ambulanţa TIM, echipajul imobilizând corpul acestuia pentru ca traumatismul la coloană să fie cât mai puţin agravat pe timpul transportului. În astfel de situaţii starea pacientului se poate îmbunătăţi şi îşi poate recăpăta funcţionalitatea picioarelor dacă măduva nu a fost afectată foarte tare de fragmente de os din coloană.