Focar COVID într-un centru de plasament din Botoșani. Un nou deces înregistrat și încă un asistent pozitiv

Pe scurt:

- zece cazuri noi Covid-19 în Botoșani;
- patru copii dintr-un centru de plasament testați pozitiv, după ce au intrat în contact cu o infirmieră infectată;
- un asistent medical dintr-o unitate de asistență socio-medicală este confirmat cu COVID;
- un nou deces înregistrat în rândul pacienților cu Covid-19 din Botoșani;
- peste 350 de teste.

Focar COVID într-un centru de plasament din Botoșani. Un nou deces înregistrat și încă un asistent pozitiv

Zece persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). În acest interval temporal a fost înregistrat și un nou deces în rândul botoșănenilor infectați.

Printre noile cazuri se numără și patru copii beneficiari în cadrul Centrului de plasament „Sf. Nicolae” din Trușești. În vârstă de 7, 3, 15, respectiv 16 ani, aceștia se aflau în carantină de o săptămână, după ce au intrat în contact cu o infirmieră testată pozitiv. Unitatea se află în izolare.

Tot printre ultimele cazuri de infectare depistate se numără și un asistent medical din cadrul Unității de Asistență Medico-Socială din Ștefănești.

Bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1376, duminică, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

De sâmbătă, de la ora 10:00, până duminică la aceeași oră, au fost prelucrate peste 350 de probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19, dintre care 250 în unitățile spitalicești din Botoșani, iar peste 100 în cele din Iași.

Totalul deceselor înregistrate în rândul botoșănenilor infectați a crescut la 98, ultimul caz stipulat pe listă fiind cel al unui bărbat de 80 de ani, care suferea și de neoplasm de colon.

Botoșani se menține pe locul 27, între județe, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

Situația la nivel național:

Încă 1150 de cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, în timp ce 43 de pacienți au decedat, doi neavând alte boli.

Până astăzi, 6 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 95.014 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 40.307 pacienți au fost declarați vindecați și 12.228 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 3.893 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.287.

Dintre acestea, 474 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.938.491 de teste. Dintre acestea 14.871 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 9.021 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.850 la cerere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Persoanele care au făcut și a doua doză de vaccin nu mai intră în carantină la sosirea în România

Luni, 18 Ianuarie 2021
142

Persoanele care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu a doua doză (doza de rapel) sunt exceptate de la carantină la intrarea în România, dacă au trecut cel p...

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată și intră în vigoare la miezul nopții (document)

Luni, 18 Ianuarie 2021
493

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat luni lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, care va intra în vigoare marți, la ora 00.00.Lista a fost actualizat...

Bilet norocos jucat la Dorohoi. Premiul anunțat de Loteria Română

Luni, 18 Ianuarie 2021
623

La tragerea Loto 5/40 de duminică, 17 ianuarie, s-a câştigat premiul de categoria a II-a, care a fost revendicat de către o persoană din județul Botoșani, anunță Loteria Română. C...