Flutur de la Suceava a anunțat că s-a semnat contractul pentru Autostrada A 7: Siret - Suceava – Pașcani – București

Flutur de la Suceava a anunțat că s-a semnat contractul pentru Autostrada A 7: Siret - Suceava – Pașcani – București

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că astăzi s-a semnat contractul pentru viitoarea autostradă A7 Siret- Suceava – Pașcani – București.

Gheorghe Flutur a participat, alături de primarul Sucevei, Ion Lungu și primarul din Siret, Adrian Popoiu, la semnarea contractelor pentru realizarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice pentru tronsoanele Siret – Suceava și Suceava – Pașcani, pe o lungime de 101 de kilometri.

 „Acest lucru dă o altă perspectivă de dezvoltare a întregii zone a Bucovinei, pornind de la Siret. Orice primar, orice om care dorește în viitor să se gândească ce-l așteaptă trebuie să fie mai optimist și să spere că această legătură între Suceava și Capitală, în următorii ani este posibilă pe un drum modern, să faci 4 – 5 ore până la București”, a precizat Gheorghe Flutur.

Acesta a mai adăugat că premierul României, Ludovic Orban a anunțat, la Bistrița Năsăud, demararea procedurilor pentru Autostrada Nordului, Suceava – Vatra Dornei – Dej - Satu Mare - Petea.

Președintele CJ Suceava a mai  declarat că autostrada A7 va fi construită cu fonduri europene, din cele 80 de miliarde de euro de care România va beneficia în următorul exercițiu financiar european.

Gheorghe Flutur a precizat că a solicitat ca autostrada A7 să fie inclusă în programul de reziliență al Uniunii Europene, ceea ce înseamnă respectarea unor termene foarte stricte pentru finalizarea investiției.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
50

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
1900

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
185

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...