Firmele care îmbuteliază apa anunță scumpiri de 10% pentru apa de izvor și de masă

Firmele care îmbuteliază apa anunță scumpiri de 10% pentru apa de izvor și de masă

Patronii firmelor care îmbuteliază apa din România, fie ea de izvor sau de masă, anunță că apa pe care o cumpărăm în magazine s-ar putea scumpi cu 10%.

Producătorii susțin că vor fi nevoiți să crească prețurile din cauza unei taxe pentru resursele exploatate, pe care autoritățile vor să o impună prin lege. Proiectul, aflat în dezbatere, în Parlament, prevede și analize mai stricte pentru apa vândută în magazine.

Companiile care îmbuteliază apa de izvor și de masă vor plăti statului o taxă pentru exploatarea resurselor, de 4 euro pe metrul cub. Așa prevede proiectul de lege depus de Guvern la Senat.

Autoritățile vor să facă ordine în piața apelor îmbuteliate și să adune mai mulți bani la buget.

Acum, societățile plătesc sub un cent pe metrul cub, la "Apele Române", ceea ce face ca în acest moment, aceasta să fie una din cele mai bune afaceri din România: producția înseamnă de fapt ambalarea unui produs oferit gratuit de natură și vânzarea pe piață.

Companiile care îmbuteliază ape minerale plătesc deja redevența de 4 euro. Spre deosebire de apele de izvor și de masă, cele minerale sunt extrase de la mare adâncime, sunt îmbuteliate așa cum se găsesc în natură și pot avea efecte terapeutice.

Chiar dacă noua lege a resurselor hidrominerale este în dezbatere la Senat, Camera Deputaților este forul decizional.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
202

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
282

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
412

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...