Explozie și de amenzi COVID în Botoșani. Aproape o sută de sancțiuni de zeci de mii de lei

Explozie și de amenzi COVID în Botoșani. Aproape o sută de sancțiuni de zeci de mii de lei

Pentru neregulile constatate în regimul măsurilor de combatere a răspândirii Covid-19, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 98 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 36.000 de lei, transmite Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Pe fondul numărului de cazuri de Covid-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii intensifică activitățile și continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

Sancțiunile vin în contextul în care au fost verificate 280 de persoane, 127 societăți comerciale/persoane fizice autorizate/, precum și 117 de mijloace de transport. Dintre acestea, 60 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau masca de protectție in locurile in care acest lucru este obligatoriu, mai arată sursa citată.

În cadrul activităților desfășurate sâmbătă, 10 octombrie a.c., au fost angrenați 103 polițiști, jandarmi, polițiști locali,polițiști de frontieră, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Reamintim că pe raza municipiului Dorohoi au fost instituite noi măsuri de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2, care, începând de astăzi, au intrat în vigoare.

În această zonă sunt intensificate controalele pentru informarea populației cu privire la aceste măsuri și pentru a ne asigura ca sunt respectate hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

„Vă recomandăm să purtați corespunzător masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, să păstrați distanțare fizică și să respectați măsurile igienico-sanitare. In perioada următoare vom continua desfășurarea de acțiuni cu efective mărite, pentru conștientizarea populației asupra riscurilor la care se expun dacă nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii noului coronavirus.

Scopul forțelor de ordine nu este acela de a aplica sancțiuni, dar în cazul în care vor constata abateri de la respectarea normelor de protecție vor lua măsurile legale care se impun. Suntem la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei”, este mesajul IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Zeci de noi cazuri COVID confirmate în județ. Incidențele de vineri

Vineri, 15 Ianuarie 2021
1591

Încă 64 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).Trei unități administrativ-teritoriale ...

Coronavirus. 60 de noi infectări raportate în Botoșani. Incidențele de joi

Joi, 14 Ianuarie 2021
999

Încă 60 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).Trei unități administrativ-teritoriale ...

Iohannis, despre revenirea studenţilor la cursuri: Decizia va fi luată la nivelul fiecărei universităţi (video)

Joi, 14 Ianuarie 2021
424

Decizia de a readuce studenţii la cursuri, fizic, aparţine fiecărei universităţi în parte, a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.„Având în vedere că fiecare un...