Explozie de cazuri noi de infectare cu Covid-19 la Botoșani

Explozie de cazuri noi de infectare cu Covid-19 la Botoșani

Nu mai puțin de 19 persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Este cel mai mare număr de noi cazuri depistate, într-un asemenea interval temporal, din ultimele 30 de zile.

Bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1413, vineri, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

De joi, de la ora 10:00, până vineri la aceeași oră, au fost prelucrate 244 de probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19, în unitățile spitalicești din Botoșani.

În acest interval, 11 botoșăneni infectați au fost declarați vindecați. Numărul cazurilor active în prezent este 102, iar incidența infectărilor per mia de locuitori a crescut la 0,22, la nivelul întregului județ.

Totalul deceselor înregistrate în rândul botoșănenilor infectați este 100, ultimul deces fiind pronunțat miercuri seară.

Botoșani se menține pe locul 28, între județe, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale de vineri.

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost raportate 1.391 de cazuri noi de COVID-19 din 26.149 de teste efectuate. România depășește 100.000 de îmbolnăviri, de la începutul pandemiei. Alte 35 de decese au fost confirmate la persoane infectate cu nou coronavirus, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 478 de pacienți.

 

Spune-ne opinia ta