El este militarul care a murit la Alba Iulia: A luptat în Afganistan, dar a sfârșit electrocutat pe un tanc!

El este militarul care a murit la Alba Iulia: A luptat în Afganistan, dar a sfârșit electrocutat pe un tanc!

Militarul care a murit, vineri, în timp ce executa o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia pentru a participa la Ceremonia militară de 1 Decembrie, avea 33 de ani, tată al unei fetițe de 5 ani. Colegii din Ministerul Apărării Naționale spun că acesta era un militar veteran, cu experiență de 11 ani în Armata Română.

Mesajul colegilor din MAN:

"Rămas bun, camarade! Nu te vom uita niciodată!

Plutonierul Alexandru Orosz avea 33 ani din care 11 ani ca militar în Armata României. Era tatăl unei fetiţe de 5 ani.

Militar veteran, Alexandru a executat o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan în 2012 alături de militarii Batalionului 300 Infanterie din Galaţi.

Plutonierul Orosz era mecanic conductor pe Sistemul antiaerian GEPARD la Batalionului 3 Apărare Antiaeriană din Turda şi executa în această dimineaţă o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia pentru a participa la Ceremonia militară de 1 Decembrie.

Alexandru a fost electrocutat la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.

Colegii au apelat serviciul de urgenta 112, iar la fața locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul.

O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunțat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj. 

Militarii Armatei României își exprimă regretul pentru acest tragic accident și sunt alături de familia îndoliată.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
39

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
188

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
320

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...