E prăpăd în județul Botoșani! "Suntem distruși, bunica e în stare de șoc!" FOTO, VIDEO

E prăpăd în județul Botoșani! "Suntem distruși, bunica e în stare de șoc!" FOTO, VIDEO

Apă în curți, în magazii, beciuri, case de locuit! Oamenii sunt panicați, dar și nemulțumiți de modul în care administrațiile comunelor au intervenit de-a lungul timpului pentru a rezolva problema canalelor de scurgere.

Mai multe imagini au ajuns la redacție din județ. La Călărași, cetățenii spun că atunci când au sesizat problemele, li s-a replicat că trebuie să rezolve singuri situația. "Vice primarul a spus că trebuie ca noi, sătenii, sa ne facem canalul în spatele casei. Suntem distruși nu numai noi, că suntem tineri, mai avem o bunică de 87 de ani și e în stare de șoc", ne-a transmis o familie din Călărașiș, județul Botoșani.

Amintim că, marți seara, Administrația Națională de Meteorologie a emis  o atenționare COD ROSU pentru mai multe localități din județul Botoșani, avertizarea fiind valabilă până la ora 19.30. Sunt vizate următoarele localități din județul Botoșani: Flămânzi, Frumușica, Albești, Trușești, Ștefănești, Bălușeni, Lunca, Cristești, Copălău, Călărași, Gorbănești, Hlipiceni, Coșula, Todireni, Sulița, Stăuceni, Santa Mare, Durnești, Dobârceni, Blândești, Românești, Răuseni.
 
Se vor semnala AVERSE TORENȚIALE ce vor cumula 25...30 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni. În zona avertizată s-au acumulat cantități de aproximativ 70 l/mp. Potrivit ISU Botoșani, pompierii au fost solicitați să intervină pentru a scoate apa din casele cetățenilor. Au fost apeluri telefonice din mai multe localități, printre care Todireni, Cernești, Călărași, Hlipiceni. 

Pompierii au intervenit la solicitările cetățenilor. Două persoane au fost evacuate din autoturism la Cernești. De asemenea, s-a intervenit în satul Crasnaleuca, comuna Coțușca.















(Zlătunoaia, 4 mai 2019. Imagini ISU Botoșani)





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
64

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
117

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
142

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...