Încă o zi cu ploi torențiale și vijelii: COD GALBEN în județul Botoșani până aproape de miezul nopții!

Încă o zi cu ploi torențiale și vijelii: COD GALBEN în județul Botoșani până aproape de miezul nopții!
Meteorologii au emis miercuri dimineață o nouă avertizare de tip COD GALBEN, valabilă de la ora 10.00 până la ora 23.00, pentru mai multe județe din țară, printre care și Botoșani.

În intervalul menționat în Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul și nordul Moldovei, nordul și estul Munteniei, precum și în zonele de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și pe arii restrânse 35...50 l/mp.
 
De asemenea, tot de miercuri, ora 10.00, până vineri, la ora 23.00, a fost emisă o informare meteorologică de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cu cantități de apă însemnate.

Astfel, în intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.  Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
35

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
197

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
71

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...