E batut in cuie: Pensiile si salariile medii vor creste de la 1 martie

E batut in cuie: Pensiile si salariile medii vor creste de la 1 martie

 Mircea Geoana  

Anuntul a fost facut la Iasi de presedintele Senatului, Mircea Geoana, in urma unei intalniri cu organizatiile si primarii PSD din Moldova.

Liderul social-democratilor sustine ca masurile fac parte din programul anticriza si ca exista resurse pentru cresterea pensiilor mici si medii si a salariilor din educatie.

Geoana a precizat ca PSD sustine continuarea majorarii pensiilor mici si medii, cu o cresstere de 45% de la 1 martie ca parte integranta a pachetului de criza si o miscare "inteligenta din punct de vedere economic", investitii masive dirijate in principiu in mediul rural, dar si pentru sprijinirea marilor orase din tara, investitia masiva in agricultura si continuarea investitiilor in asigurarea unei dezvoltari echilibrate a regiunilor din Romania.

"Partea integranta este continuarea majorarii pensilor mici, de la 1 martie dupa aprobarea bugetului de stat", a spus presedintele Senatului.

Geoana a declarat ca majorarea pensiilor si salariilor mici din educatie "este o masura sociala corecta, astfel incat sa se poata descurca si cei cu venituri mici", "sa consume, nu doar sa supravietuiasca".

Geoana a precizat ca nu vor exista resurse pentru toata scala de pensii din Romania, insa "le vom creste prioritar pe cele mici si cele medii".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șeful Urban Serv: „Fiecare cetățean să dea un leu sau doi pentru curățenia pe morminte”

astăzi, 18:45
12

Directorul Urban Serv, Bogdan Buhăianu, a declarat că suplimentarea personalului de muncă, în vedere curățării cimitirelor din Botoșani, este imposibilă pentru că, astfel, societatea ar...

BEJ a stabilit numărul minim de susținători pentru a candida la locale în Botoșani

astăzi, 18:33
65

Biroul Electoral de Circumscripţie Județean (BECJ) din Botoşani a stabilit, luni, numărul minim de susținători necesar pentru depunerea candidaturilor pentru funcțiile de președinte al Consili...

FC Botoșani, a cincea favorită a caselor de pariuri, la câștigarea campionatului

astăzi, 18:29
37

FC Botoșani este favorita cu numărul 5 din 16, pentru câștigarea campionatului în sezonul următor. Formația locală are o cota de 20.Pe prima poziție se clasează CFR Cluj, cu 2....