După cum au promis: Grefierii, în grevă pentru pensiile speciale

După cum au promis: Grefierii, în grevă pentru pensiile speciale

Grefierii protestează, luni și marți, față de modificările care vizează pensia de serviciu și anunță că vor intra în instanțe doar pentru judecarea cauzelor urgente și a dosarelor cu arestați.

Astăzi, luni, în intervalul orar 10.00-12.00, grefierii nu s-au ocupat decât de dosarele urgente.

În schimb, nu vor lucra deloc mâine, marți, când abrogarea prevederilor dreptului la pensia de serviciu urmează să fie supusă votului în sesiunea extraordinară a Parlamentului.

În același timp, au anunțat că viitoarele acțiuni vor depinde de întâlnirea cu premierul Ludovic Orban pe care o vor avea mâine.

„În contextul politic intern în care Parlamentul României inteționează să adopte măsuri populiste fără a le verifica din punct de vedere al legalității și constituționalității, precum și fără a avea un impact financiar real asupra bugetului statului, cu scopul ”eliminării” unui drept reglementat inclusiv în Uniunea Europeană și transpus în legislația internă în perioada de preaderare a României la Uniunea Europeană – dreptul la pensia de serviciu a personalului auxiliar de specialitate din instanțe și parchete – ca o compensație acordată pentru instituirea unui regim strict de interdicții și incompatibiliăți, precum și pentru restrângerea unor drepturi, Asociația Grefierilor din România a înțeles să solicite sprijinul organizațiilor internaționale de profil”, mai scriu sindicaliștii grefierilor în adresa trimisă către Uniunea Europeană a Grefierilor.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
11

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
142

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
106

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...