DSP: Municipiul Botoșani iese din scenariul „roșu”, restricțiile se ridică. Restaurantele se deschid de astăzi

DSP: Municipiul Botoșani iese din scenariul „roșu”, restricțiile se ridică. Restaurantele se deschid de astăzi

Alți 33 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP). Municipiul Botoșani iese din scenariul „roșu”, iar restricțiile se ridică, anunță sâmbătă coordonatorul instituției, medicul Monica Adăscăliței.

Conform acesteia, restaurantele din oraș se pot redeschide începând din aceeași zi, limitările fiind adoptate în funcție de incidență, după cum prevede ultima decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În primă fază, spațiile vor funcționa la 30% din capacitate.

În schimb, se menține purtarea obligatorie a măștii de protecție pretutindeni, atât în spațiile închise, cât și în cele deschise, măsură ce se aplică indiferent de rata de infectare. De asemenea, rămân în vigoare și restricțiile privind deplasările pe timp de noapte.

Incidența cazurilor este de 2,85 permile în municipiul Botoșani. O singură unitate administrativ-teritorială din județ are în prezent indice de peste 3, fiind vorba despre comuna Pomârla (3,03).

La nivel județean, se atinge o rată de infectare de 1,43.


 

 

Spune-ne opinia ta