Drumul de la Vorona, calvarul soferilor!

Drumul de la Vorona, calvarul soferilor!

 In cateva randuri, voronenii disperati au blocat drumul!  

Locuitorii din Vorona mai au de asteptat pana cand drumul care tranziteaza localitatea va fi gata! Nici pana la aceasta data, Consiliul Judetean nu a reusit sa faca rost de fonduri pentru finalizarea lucrarilor care, desi au fost incepute, au fost sistate de catre constructor, tocmai din cauza ca nu a primit bani.

Pana acum, din cei circa 13 kilometri de drum judetean care trebuiau reabilitati si modernizati, au fost asfaltati doar sapte kilometri. Banii pentru investitia de la Vorona, aproape 13 milioane de lei, trebuiau sa vina de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in cadrul unui program guvernamental. Numai ca suma primita pana acum de autoritatile judetene, pentru unul dintre cele mai stricate drumuri din judet, a fost una infima, de doar un million de lei. Autoritatile fac din nou demersuri la Minister in speranta ca poate macar anul acesta se vor gasi fonduri pentru finalizarea investitiei de la Vorona.

"Drumul de la Vorona reprezinta prima pozitie in solicitarea noastra de finantare catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. De altfel, acest drum a fost inca de la bun inceput inclus pentru a fi executat pe program guvernamental, insa nu am apucat sa primim decat o suma de un million de lei, la inceputul investitiei. In 2010, vazand ca nu primim nimic de la Minister am alocat noi o suma de peste doua milioane de lei ca sa avem continuitate la lucrari. Sper ca in cursul acestui an sa avem posibilitatea de a finaliza investitia", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

Aproape 10 milioane de lei este suma de care ar mai fi nevoie pentru finalizarea lucrarilor la drumul de la Vorona. Acest drum a ajuns intr-o avansata stare de degradare din cauza masinilor de mare tonaj, care cara pietris din balastierele de la Siret, insa nu doar soseaua a avut de suferit, ci si casele oamenilor, care au inceput sa crape din cauza trepidatiilor.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
119

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
85

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
256

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...