Două minivacanţe în perioada sărbătorilor de iarnă

Două minivacanţe în perioada sărbătorilor de iarnă

Slariaţii vor avea parte de două minivacanţe în perioada sărbătorilor de iarnă, în condiţiile în care prima zi de Crăciun şi prima zi de Anul Nou, care sunt libere legale potrivit Codului muncii, vor pica vinerea.

Astfel, prima minivacanţa va fi cea de Crăciun, când salariaţii vor sta acasă vineri (25 decembrie, prima zi de Crăciun), sâmbătă (26 decembrie, a doua zi de Crăciun) şi duminică (27 decembrie).

A doua minivacanţă va începe la doar patru zile distanţă de precedenta. Astfel, vineri va fi ziua de Anul Nou (1 ianuarie 2021), sâmbătă (2 ianuarie) şi duminică (3 ianuarie), perioadă în care salariaţii vor sta acasă.

Totuşi, există anumite categorii de salariaţi ca nu vor putea beneficia de zile libere de sărbători legale, respectiv 25 şi 26 decembrie, 1 şi 2 ianuarie. Aceştia sunt cei care lucrează în unităţile sanitare sau de alimentaţie publică, dar şi cei a căror activitate nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii, scrie Avocatnet.ro.

Pentru aceşti salariaţi, Codul Muncii prevede că trebuie să primească compensaţii în zile libere în următoarele 30 de zile din partea angajatorului.

 

Spune-ne opinia ta